Seceta afectează recolta de struguri şi măceşe

Seceta dă peste cap planurile viticultorilor. În judeţul Arad, din cauza caniculei, culesul strugurilor a început cu trei săptămâni mai devreme, faţă de anii trecuţi. Şi recolta fructelor de pădure este afectată, iar exporturile vor scădea, spun specialiştii. În Gorj, pădurarii sunt la un pas să nu-şi facă norma de măceşe recoltate din zonele montane, pentru că fructele nu au crescut cum trebuie din lipsă de apă.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 06:02
Seceta afectează recolta de struguri şi măceşe

În cea mai mare plantaţie de viţă de vie din podgoria Aradului, culesul strugurilor este în toi. În acest an, a început mai repede din cauza caniciulei.

Temperaturile foarte mari au afectat o parte din recolta de struguri din acest an. Calitatea vinurilor va fi însă aceeaşi, promit viticultorii.

Tot din cauza secetei, fructele de pădure sunt mai puţine şi de calitate mai slabă. Pădurarii din Gorj şi-au propus să exporte 60 de tone de măceşe, dar nu sunt siguri că îşi vor putea face planul. Reprezentanţii Direcţiei Silvice verifică atent fiecare cantitate de fructe adunată, pentru a fi siguri că îndeplinesc cerinţele pentru export.