Seceta face ravagii în România. Culturile sunt pârjolite, fântânile au secat, animalele mor de foame VIDEO

Secetă cumplită cuprinde toată România. Mii de oameni din mai multe sate suferă din cauza pârjolului. Nu mai au nici apă în fântâni, aşa că fie o cară de la kilometri depărtare, fie aşteaptă ca pompierii să le aducă cu porţia. Arşiţa a distrus culturile, iar cei mai mulţi au decis să-şi vândă animalele din gospodării pentru că nu mai au ce să le dea de mâncare. Probleme grave sunt şi pe Dunăre. Apa a scăzut atât de mult, încât s-au format insule de nisip, iar peştii au ieşit la suprafaţă morţi.

RomaniaTV.net
13 aug. 2015, 15:53
Seceta face ravagii în România. Culturile sunt pârjolite, fântânile au secat, animalele mor de foame VIDEO

Din cauza secetei, zeci de familii din localitatea vasluiană Şuletea aproape că mor de sete. Situaţia este însă aberantă. Fântânile au secat, dar autorităţile nu vor să dea în folosinţă un puţ proaspăt forat în care oamenii spun că ar fi apă. Astfel, sătenii sunt nevoiţi să care apă cu găleţile de la sute de metri distanţă.

Viaţă chinuită au şi ţăranii dintr-o localitate din Buzău. Oamenii cară apă cu o cobiliţă sau cu bidoane legate de o bucată de lemn pe care o pun pe umeri.

Şi pe câmp situaţia este la fel de dramatică. Culturile sunt pârjolite, iar agricultorii efectiv nu au ce recolta. Animalele deja le-au vândut, ca să nu le moară de foame în curţi,.

Seceta cumplită face ravagii şi în sere. Din cauza temepraturilor foarte mari, o parte din cultură a ajuns deja la maturitate. Asta înseamnă că producătorii trebuie să o culeagă cât mai repede şi să o vândă la preţuri de nimic.

Pe Dunăre, în judeţul Tulcea, zeci de peşti morţi din cauza căldurii au ieşit la suprafaţa apei care a scăzut oricum dramatic.