Seceta mistuitoare, urmată de ploi devastatoare. Puhoaiele mătură Germania, imagini de sfârşit de lume VIDEO

Furtuni puternice au devastat marți mai multe localităţi germane, în special din Munții Metaliferi. În localitatea Adorf, din Saxonia, străzile au fost inundate, iar subsolurile s-au umplut cu noroi și moloz.

07 sept. 2022, 10:59
Seceta mistuitoare, urmată de ploi devastatoare. Puhoaiele mătură Germania, imagini de sfârşit de lume VIDEO

Videoclipurile de pe rețelele de socializare, filmate în Adorf, arată mase de noroi care inundă străzile și mătură mașinile. Potrivit pompierilor, ploi abundente au căzut și în Annaberg-Buchholz, Cunersdorf și Schlettau.

Serviciul Meteorologic German a emis avertismente de vreme severă pentru Munții Metaliferi și alte câteva regiuni din Saxonia, transmite rnd.de.

Din cauza schimbărilor climatice, dezastrele ecologice sunt în creștere în toată Europa, ploi diluviene măturând continentul.

Citeşte şi O furtună la malul mării a făcut ravagii în Vama Veche. Străzi inundate, sezlonguri luate de valuri şi mese dărâmate de vânt

La începutul acestei luni, o furtună violentă, însoţită de grindină de mari dimensiuni, a rănit cel puţin 50 de persoane şi a provocat decesul unei fetiţe. Furtuna, care a durat numai 10 minute a făcut prăpăd în regiunea Girona din Catalonia.

Serviciul meteorologic al Cataloniei a anunțat că unele bucăți de grindină au atins în diametru chiar și 10 centimetri. Aceeași sursă spune că furtuna este cea mai puternică înregistrată în regiune în ultimii 20 de ani.

O bucată de gheață a lovit fetița de 1 an și 8 luni, care a fost dusă de urgență la un spital din orașul Girona, dar din păcate a murit în scurt timp din cauza rănilor.

Citeşte şi S-au rupt norii, inundaţii devastatoare după o furtună de câteva ore