Secretar de stat în MAI, despre amenzile primite de mii de români. „Scopul nostru nu a fost de a da amenzi”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat, miercuri, la România TV, că poliţiştii nu au avut ca scop amendarea românilor, ci "limitarea efectelor COVID". De asemenea, chestorul a anunţat că vor fi mobilizaţi mii de poliţişti în toată ţara la sfârşitul acestei săptămâni, după încheierea stării de urgenţă.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 18:04
Secretar de stat în MAI, despre amenzile primite de mii de români. „Scopul nostru nu a fost de a da amenzi”

În interviul acordat jurnalistului Victor Ciutacu, chestorul Bogdan Despescu a explicat ce se va întâmpla după ce Curtea Constituţională a declarat că ordonanţa prin care au fost majorate amenzile contravine Constituţiei.

„Scopul nostru nu a fost de a da amenzi, ci de a preveni. Principalul nostru obiectiv a fost siguranţa cetăţeanului şi limitarea efectelor COVID.

Cetățenii trebuie acorde aceeași manieră de respect față de lege. Un număr mic de cetățeni nu a respectat legea”, a spus Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, la România TV.

Peste 300.000 de oameni au fost amendați pentru că au încălcat prevederi din Ordonanțele Militare. Peste 100.000 dintre cei sancționați au peste 65 de ani. Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că ordonanţa prin care au fost majorate amenzile este neconstituţională.

Chestorul Bogdan Despecu a explicat că numai un număr mic de români au încălcat legea.

„Numai un număr mic de cetăţeni, undeva la 1,7 la sută din totalul cetăţenilor, a fost necesar să fie sancţionaţi”, a menţionat secretarul de stat în MAI, la România TV.

De asemenea, Bogdan Despescu a explicat că va exista o „perioadă de trecere” din momentul încheierii stării de urgenţă şi cel ai intrării în vigoare a stării de alertă.

Secretarul de stat în MAI a explicat că peste 30.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în România, la sfârşitul acestei săptămâni. 

STARE DE ALERTĂ din 15 mai. Legea a trecut de Parlament. Ce se întâmplă cu amenzile