Secretar de stat: În mai multe tipuri de apă de masă îmbuteliată se găsesc germeni, cu mult peste limita admisă

Publicat: Joi, 17 Martie 2016 11:00 // Actualizat: Joi, 17 Martie 2016 11:00 // Sursa: romaniatv.net

În timp ce copiii din Argeş, dar şi din alte judeţe se îmbolnăvesc pe capete, iar autorităţile nu pot preciza clar ce generează această situaţie, Simona Man, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, face, pe blogul personal, o dezvăluire: un buletin de analiză a dovedit că în mai multe tipuri de apă de masă îmbuteliată se găsesc germeni mult peste limita admisă.

Potrivit demnitarului, în urma prelevării de probe, a fost determinată existenţa a numeroşi germeni, inclusiv Escherichia coli (E. coli) şi bacterii coliforme. „Aseară mi-a parvenit informaţia conform căreia, în urma prelevării de probe de la diferite tipuri de apă de masă, au fost determinate probe neconforme, care atestă existenţa a numeroşi germeni, cu mult peste limita admisă (NTG = numărul total de germeni). Am văzut mai multe buletine de analize. În unele apar Escherichia coli şi bacterii coliforme. Dau exemplul unui buletin de analize care relevă faptul că, deşi limita de germeni este 100, apa conţine 20.000, la temperatura de 22 de grade Celsius. Pentru neiniţiaţi, fac precizarea că apa aceasta poate provoca inclusiv sindromul hemolitic uremic", scrisese Simona Man pe blog, potrivit Ziarul Ring.

La doar câteva ore după postare, mesajul Simonei Man cu privire la apa plină de germeni a dispărut de pe blog. Totuşi, afirmaţiile domniei sale, în postarea pe care o făcuse, sunt susţinute de un buletin de analiză pe care îl ataşase textului.

După ce s-a spus că brânza de la Lactate Brădet conţine E. coli, dar altă tulpină decât cea care a îmbolnăvit bebeluşii din Argeş, iată că, acum, pentru şapte dintre angajaţii firmei analizele au arătat că sunt infestaţi cu E. coli patogen. La rândul său, patronul Lactate Brădet, Marius Badea, susţine că cei şapte angajaţi depistaţi nu lucrau direct cu brânza.

Mai mulţi angajaţi ai fabricii Lactate Brădet, infectaţi cu E.coli

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 11:10
...în Ministerul Agriculturii, face, pe blogul personal, o dezvăluire: un buletin Citește mai departe… Citeste mai departe: Secretar de stat: În mai multe tipuri de apă de...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H