Secretară a unei facultăţi din Craiova, arestată pentru că a primit bani de la studenţi

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) informează, joi, că o secretară a unei facultăţi din Craiova a fost arestată pentru că ar fi primit bani de la studenţi în schimbul intervenţiei sale pe lângă profesori, pentru a-i promova la examene.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 11:24
Secretară a unei facultăţi din Craiova, arestată pentru că a primit bani de la studenţi

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, efectuează cercetări cu privire la implicarea mai multor persoane în promovarea, în mod fraudulos, a unor examene organizate în sesiunea de iarnă, la o facultate din Craiova”, precizează DGA.

Cercetările au fost demarate, în cursul anului 2011, când trei studenţi de la instituţia de învăţământ au sesizat DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cu privire la faptul că un coleg, D.L., le-ar fi pretins diverse sume de bani, totalizând 2.500 euro şi 1.800 lei pentru a interveni pe lângă profesori ai facultăţii în vederea promovării unor examene.

În baza sesizării, în 19 ianuarie 2012, ofiţerii DGA – Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul SRI Dolj, l-au prins în flagrant delict pe D.L. după ce a primit de la unul dintre denunţători 350 de euro, pentru a interveni pe lângă profesori în vederea promovării unor examene din sesiunea de iarnă.

La data de 23 ianuarie 2012, a fost identificată o angajată a facultăţii respective, B.M, care, în schimbul unor sume de bani, i-a facilitat lui D.L., dar şi altor studenţi, promovarea unor examene, intervenind pe lângă mai mulţi profesori.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciului secretarei, au fost descoperite mai multe documente şi înscrisuri în care erau menţionate persoanele, examenele şi sumele de bani primite şi remise către profesori, stabilindu-se că, în perioada 2011-2012, a primit de la mai mulţi studenţi 12.000 de lei pentru a-i ajuta în promovarea unor examene.

În 31 ianuarie 2012, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea secretarei B.M. pentru 24 ore, ulterior fiind prezentantă Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.


loading...