Secretara de la UMF Iaşi, acuzată că a modificat notele. „Am fost scoasă acarul Păun”, suţine aceasta

Scandalul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi continuă. Demisia rectorului a fost urmată de declaraţii scandaloase ale Ministrului Educaţiei. Acesta a vorbit joi despre faptul că notele celor 94 de studenţi străini au fost modificate de către secretarul şef al universităţii şi a altor persoane din aparatul administrativ implicate.

RomaniaTV.net
23 oct. 2015, 07:42
Secretara de la UMF Iaşi, acuzată că a modificat notele. „Am fost scoasă acarul Păun”, suţine aceasta

Sorin Câmpeanu a confirmat miercuri faptul că notele studenţilor străini au fost modificate.

„Erori? Pînă ieri (n.red. miercuri), când am primit raportul preliminar al Corpului de Control, da, se justifica termenul de erori. În momentul de faţă, din păcate, schimbarea calificativului pentru 94 de studenţi nu mai poate fi denumită eroare, ci este de-a dreptul o fraudă.Aceste fraude, cel puţin la nivel preliminar, s-au situat la nivel administrativ prin schimbarea punctajelor de către secretarul-şef al universităţii şi a altor persoane din aparatul administrativ implicate“, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit ziaruldeiaşi.ro.

Procurorii DNA Iaşi au făcut verificări joi la sediul UMF de unde au ridicat mai multe documente cu privire la situaţia dosarelor studenţilor care au candidat pe locurile cu taxa în valută.

Citeşte şi Percheziţii DNA la Universitatea de Medicină din Iaşi, în urma scandalului legat de cazul studenţilor marocani

Gabriela Cuciureanu, secretara- şefă neagă toate acuzaţiile aduse şi, mai mult decât atât aceasta spune că  a fost suspendată încă de la începutul lunii de către Comisia de Disciplină a universităţii, că a fost „înlăturată şi mi s-a interzis accesul în universitate“ şi că se încearcă scoaterea acesteia ca ţap ispăşitor.

„Sunt nişte lucruri ciudate pe care eu nu le înţeleg şi nu mi le explic. Se pare că se vrea să se scoată un ţap ispăşitor şi întotdeauna cei mai mici plătesc. Nu am dispărut nicăieri, am răspuns la toate solicitările universităţii, ale Comisiei de Disciplină, ale Corpului de Control al ministrului“, a declarat Gabriela Cuciureanu.

Aceasta spună că nu înţelege de ce i-a fost suspendat contractul de muncă, mai ales că în perioada 5-6 octombrie a fost în concediu de odihnă, iar pe 6 octombrie seara a fost informată să vină la universitate, unde rectorul, în momentul respectiv, prof.dr. Dragoş Pieptu, doreşte corespondenţa cu ministerul legată de admiterea cetăţenilor străini.

„Am venit, am intrat în cabinetul dumnealui, moment în care atât dumnealui, cât şi domnul Dimofte au început să îmi aducă acuze că eu sunt responsabilă de acest proces şi eu sunt vinovată de toate neregulile în condiţiile în care la momentul respectiv nimeni nu ştia ce nereguli sunt. Eu am fost pur şi simplu scos acarul Păun fără ca nimeni, nici măcar eu să ştiu despre ce este vorba. Am fost înlăturată din universitate, nu ştiu ce s-a făcut în lipsa mea“, a adăugat aceasta.

Potrivit secretarei sefă motivul suspecdării sale din funcţie nici măcar nu este trecut pe procesul verbal trimis de la Comisia de Disciplină, precizându-se doar că „s-au alterat rezultatele, procesele sau etapele admiterii, nici nu am înţeles exact, şi că se fac cercetări“.

Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, prof.dr. Gabriel Dimofte, preşedintele Senatului, a precizat că în documentul pe care l-a primit secretara-şefă i se explică atât pentru ce este suspendarea, cât şi durata. „Dumneaei are un document scris în care i se explică. Dacă nu le-a înţeles, îmi pare rău pentru ea. Dacă nu e de acord, poate ataca în justiţie. Legea spune că suspendarea contractului de muncă este pe durata cercetării disciplinare. Ea este o femeie deşteaptă. Are un document scris pe care scrie pentru ce este suspendată şi pe ce perioadă. Dacă nu a înţeles, înseamnă că nu e atât de deşteaptă pe cât o ştiam eu“, a precizat prof.dr. Gabriel Dimofte.

951 de dosare ale candidaţilor sunt verificate de către profesorii UMF, iar luni urmează să se facă publice clasamentele finale.

Citeşte şi Scandalul studenţilor străini de la UMF Iaşi. Rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia