Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecţie”

Proapătul secretar de stat în Ministerul Sănătății, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, a declarat pentru Monitorul de Suceava, că "o parte din cadrele medicale" din acest spital, dur afectat de epidemia de coronavirus, au refuzat să poarte echipamentele de protecție.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 20:01
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecţie”

Doctorul Ionel Oprea a declaraz că „în mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”

Klaus Iohannis a anunțat recent militarizarea conducerii Spitalului din Suceava, iar conducerea este asigurată de o echipă coordonată de generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, numit în 31 martie secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Străzile din Suceava, dezinfectate de Armată. Militarii Batalionului de intervenţie la dezastre, mobilizat în lupta împotriva COVID-19

Obiectivul pe termen scurt este ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional în maxim o săptămână, a mai spus el.

Ionel Paul Oprea a fost şef al Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, în perioada 2016-2019, după care şi-a continuat activitatea de chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.

Generalul Oprea are la activ misiuni executate la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia.

Ministerul Apărării Naționale a publicat pe Facebook imagini de la intervenția ce are ca scop decontaminarea străzilor din Suceava.

Echipaţi cu costume speciale de protecţie, militari au spălat străzile din Suceava cu o soluţie de dezinfecţie, urmând să facă acelaşi lucru şi la Spitalul Judeţean Suceava.

„Vom decontamina spitalul de la Suceava, terenul din jurul lui și căile rutiere, cu ajutorul tehnicii din dotare și vom monta un echipament de decontaminare a personalului la intrarea în tură și la ieșire. Vom continua apoi cu decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava”, se arată pe pagina de Facebook a MApN.