Secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, atac fără precedent la adresa lui Putin:”Încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, apreciază faptul că Germania a oferit sprijin Ucrainei, în contextul situației de război. Acesta a menționat că ,,sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă”.

27 nov. 2022, 15:43
Secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, atac fără precedent la adresa lui Putin:”Încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, apreciază faptul că Germania a oferit sprijin Ucrainei în contextul situației de război. Jens Stoltenberg a mai afirmat  că livrările de arme germane au reușit  să  salveze vieţi în Ucraina.

Secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, depre Putin: ”Încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi”

Cu doar câteva zile înainte de reuniunea  miniştrilor de externe din ţările membre NATO, la Bucureşti, secretarul general al NATO  menționează că trebuie că trebuie menținut sprijinul pentru Ucraina, ba chiar mai mult acesta trebuie sporit.

”Trebuie să ne menţinem cu toţii sprijinul pentru Ucraina şi să îl sporim”, a spus acesta potrivit Agerpress.

Printre armele pe care Germania le livrează către Ucraina se află un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat contracarării rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone, iar conform sursei menționate anterior anul următor ar urma alte trei.

Joe Stoltenberg a declarat că Putin reacționează foarte brutal la eșecurile pe care le are armata rusă. Acesta a mai precizat că atacurile lui Putin vizează în prezent îndeosebi infrastructura energetică ucraineană înainte de venirea iernii.  Acesta este foare sigur că liderul Moscovei nu va reuși să își ducă la capăt planul.

Citește și: Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

„Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi”, a menționat acesta.

De-a lungul timpului, în contextul crizei de război, Germania a primit numeroase criticii în ceea ce privește refuzul acesteia de a livra armanent greu.

Vladimir Putin a declarat recent că armata rusă nu este în război cu cetățenii Ucrainei, ci cu cei care îi folosesc „ca carnea de tun.”

,,Trebuie să luptăm nu cu ei (ucrainenii), ci cu cei care le furnizează și le plătesc totul, și îi folosesc de fapt ca carne de tun”, a spus președintele în timpul unei întâlniri cu mamele participanților la operațiunea militară din Ucraina, scrie publicația rusă Kommersant.

Citește și: Klaus Iohannis, despre şansele României de a intra în Schengen: „Continui să văd acest lucru ca fiind posibil. Suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie”