Secrete de stat: Judeţul Prahova, parohia clanului Anastase

Reporterii România TV au aflat schemele, oamenii şi instituţiile pe care a pus mâna clanul Anastase în Prahova. "Secrete de stat" a arătat şi cum curg banii ca ţiţeiul prin conductele Conpet Ploieşti, către PDL.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 20:24
Secrete de stat: Judeţul Prahova, parohia clanului Anastase

Roberta Anastase este acuzată că este capul mafiei PDL din Prahova. Recompensată cu un nou mandat la şefia partidului din zonă, după celebrul vot furat la legea pensiilor, Roberta Anastase a mai urcat o treaptă în ierarhia greilor din PDL. Al treilea om în stat are în parohie Conpetul, una dintre instituţiile de stat cele mai prolifice, cu o cifră anuală de aproape o sută de milioane de euro. Deci, o adevărată fabrică de bani.

Conductele Conpet Ploieşti sunt de nepreţuit. Societate de stat, cu salarii mai mari ca la privat, colosul deţine monopolul pe transportul ţiţeiului prin conducte. Aşadar, un munte de bani. Pe care, evident, stă PDL, pentru că de ani buni, deşi directorii s-au mai schimbat, singurul care a rămas a fost tatăl Robertei Anastase, Corneliu Anastase.

Roberta Anastase a fost acuzată că şi-a folosit influenţa pentru a controla Conpetul, Vama Ploieşti dar şi Poşta Română. La fiecare dintre aceste instituţii ale statului nu au fost numiţi decât tineri de încredere din rândul PDL. Aşadar, regina zonei Prahova, în care Conpetul aduce şi legal, dar şi ilegal, bani din produse petroliere, este preşedinta Camerei Deputaţilor.

Conpetul este controlat în întregime de clanul Anastase. Dacă până în 2010, PDL a mai numit, prin ministrul Economiei de atunci, Adriean Videanu, câte un director, de mai bine de un an şi jumătate, toţi cei care nu fac parte din grupul Anastase au fost înlăturaţi. Tatăl Robertei, Corneliu Anastase este cel fără de care nu se ia niciun fel de decizie – membrii partidului spun chiar că unii dintre cei care au cotizat pentru puşculiţa electorală au fost chemaţi direct în biroul din sediul Conpet, şi nu la partid.

Şi Vama Ploieşti este, se pare, sub controlul clanului Anastase. Scandalul corupţiei din vămi s-a consumat şi la Ploieşti, iar braţele „caracatiţei” au dus de la fostul şef al vămii, direct la Sorin Blejnar şi Roberta Anastase.

Preşedinta Camerei Deputaţilor controlează şi Polta Română. Directorul Poştei Române, Daniel Neagoe a dat, la indicaţiile ei, mai multe contracte pe ochi frumoşi unor firme aproape inexistente în Prahova. Unul dintre ele, de 7 milioane de euro, pe medicina muncii, societăţii Alfa Medical Center din Ploieşti. Adică toţi poştaşii şi angajaţii din ţară ar fi trebuit să treacă prin urbea natală a Robertei Anastase să îşi facă medicina muncii, că firma nu avea cabinete prin ţară.