Secrete din culisele X Factor. De ce nu a câştigat concursul Mădălina Lefter

X Factor. "Cânţi superb, eşti fantastică, ne-ai dat pe spate!"-aşa a intrat Mădălina Lefter în competiţia "X Factor", după ce a cântat ireproşabil "One night only" (Jennifer Hudson) în faţa juraţilor Dan Bittman, Delia şi Cheloo. Cu toate astea nu a câştigat concursul.

24 dec. 2013, 09:41
Secrete din culisele X Factor. De ce nu a câştigat concursul Mădălina Lefter

X FACTOR. Singura fată din finala emisiunii-concurs a fermecat o ţară întreagă cu vocea sa puternică, scrie ziaruldeiasi.ro. La doar 15 ani, ieşeanca, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Costache Negru­zzi„, a rezistat într-o competiţie dificilă, cu miză mare: faimă şi 120.000 de euro. Deşi nu e câştigătoarea edi­ţiei din acest an, Mădălina se mân­dreşte cu evoluţia ei şi priveşte „X Factor” ca pe un test, pe care l-a trecut cu brio. Tânăra participă la concursuri şi festivaluri de la 7 ani, iar în palmaresul ei s-au strâns peste 60 de premii, medalii şi trofee. Cu toate acestea, artista susţine că pune pe primul loc şcoala şi, în acelaşi timp, ne promite că îşi va face din nou apariţia pe scenă.

Ea se „duela”, mama ei năştea

„X Factor a fost o experienţă uni­că, o experienţă de viaţă în pri­mul rând, şi mai apoi o experienţă muzicală. Am acumulat foarte multe informaţii, de la tehnică până la vestimentaţie şi tot ce ţine de lumea artistică. A fost foarte greu, stresant, un test psihologic pentru mine. N-am mai fost acasă de două luni, şi a fost dificil să stau departe de ai mei. Zi de zi am avut aceeaşi rutină, iar oboseala şi stresul s-au acumulat, mai ales spre final, când am rămas doar patru”, povesteşte Mădălina Lefter. Provocarea de a sta departe de casă a fost cu atât mai mare cu cât frăţiorul ei, Andrei-David, s-a născut chiar în noaptea în care ea a fost la duel cu Ana Maria Mihăieş. Mădălina l-a văzut pe cel mic doar în imagini, şi i-a cântat pe Skype, nerăbdătoare să ajungă la Iaşi pentru a-l vedea. Şi problemele de sănătate i-au dat bătăi de cap, fiind nevoită să intre zile la rând în pauză vocală.

„Sunt dezamăgită că nu am avut parte de susţinerea Primăriei şi a autori­tăţilor, spre surprinderea mea. Nu era vorba despre un sprijin material, ci de suport moral, de o organizare a ieşenilor, aşa încât să fiu susţinută de acasă la fel ca toţi ceilalţi concu­renţi”, susţine Mădălina Lefter.