Secretele cărnii de pui de la Lidl. De unde provine şi unde este ambalată, surpriză mare pentru românii care o cumpără

Lidl, cunoscut pentru ofertele sale avantajoase, are anumite secrete despre proveniența cărnii de pui pe care o comercializează. Desigur, clienții sunt atrași de prețurile competitive, dar câți dintre aceștia citesc cu atenție etichetele și ambalajele pentru a descoperi cu adevărat de unde provine carnea?

05 feb. 2024, 10:05
Secretele cărnii de pui de la Lidl. De unde provine şi unde este ambalată, surpriză mare pentru românii care o cumpără
Anamaria Prodan, marcată pe viaţă de divorţul de Reghemcapf. "Ştiam de aventura lui. Îmi vine să plâng"

Secretele cărnii de pui de la Lidl. Majoritatea cărnii de pui vândute la Lidl, inclusiv produsele din ofertele speciale, provin de la cel puțin 100 de parteneri, majoritatea locali. Retailerul se mândrește cu faptul că are contracte semnate cu producători români, asigurându-se astfel că produsele oferite sunt proaspete și de calitate. Aproximativ 70-80% dintre produsele din carne de pui provin de la ferme locale, iar gama este variată, cuprinzând pipote, inimi, ficat, pulpe inferioare, pui întreg pentru grill și multe altele. Lidl oferă o gamă largă de produse de la aripi de pui la pulpe superioare, fie dezosate sau întregi. Deși supermarketul oferă prețuri atractive și reduceri pentru produsele aproape de data de expirare, consumatorii trebuie să țină cont că aceste produse sunt proaspete și de înaltă calitate.

Citeşte şi: Ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România. Care sunt condițiile de angajare la retailerul german

Lidl a atras atenția asupra gamei sale de carne de pui bio, unde pasările sunt crescute în aer liber. În conformitate cu informațiile oficiale, păsările beneficiază de spații generoase, iar hrana este compusă exclusiv din furaje organice. Este important de menționat că tratamentele preventive cu antibiotice sunt total excluse. Puii de carne bio sunt crescuți în ritmul lor natural, iar densitatea per metru pătrat în adăposturi nu depășește 21 kg greutate vie. Fiecare pasăre are acces la cel puțin 4 metri pătrați de spațiu în aer liber.

„Puii de carne BIO aparțin raselor cu creștere lentă, aceștia dezvoltându-se în ritmul lor natural. În plus, păsările se pot bucura de un spațiu suficient de mare, iar alimentația lor constă doar din furaje organice. Puii a căror carne poate fi considerată BIO cresc în padocuri încăpătoare, iar aceștia trebuie să aibă acces continuu la adăposturi, dar și la aer liber”, se arată pe site-ul supermarketului Lidl.

Citeşte şi: De unde provin mezelurile preferate ale Românilor de la LIDL! Surpriza pe care retailerul german le-a făcut-o clienților săi