Secretele dietei cu pește, explicate de Mihaela Bilic. Ce trebuie să conțină meniul zilnic

Regimul impresionant care are în centru peștele ne este explicat de nutriționistul Mihaela Bilic. Meniul zilnic trebuie să conțină alimente sănătoase și gătite în mod corect pentru efectele scontate.

19 oct. 2023, 09:51
Secretele dietei cu pește, explicate de Mihaela Bilic. Ce trebuie să conțină meniul zilnic
Secretele dietei cu pește, explicate de Mihaela Bilic. Ce trebuie să conțină meniul zilnic

Nu toată lumea adoră să mănânce pește, însă acest aliment este o importantă sursă naturală de proteine, necesare în orice proces de schimbare fizică. Mihaela Bilic, supranumită și nutriționistul vedetelor, dezvăluie cea mai tare dietă cu pește, ce trebuie integrat la aproape fiecare masă pentru rezultate evidente și de durată. Pe lângă acest lucru, medicul spune că ar trebui să renunțăm la obiceiurile dăunătoare din viața noastre pentru un plus de bine.

Citește și: Dieta omului sărac. Mihaela Bilic te învață cum să slăbești 30 de kilograme în 6 luni, cu doar 6 lei pe zi!

Dieta cu pește care nu dă greș

Mihaela Bilic face public regimul impresionant care are în centru consumul de pește. În primul rând, oamenii trebuie să nu mai consume zahăr, fructe și făinoase. După ce au fost eliminați carbohidrații din preparatele culinare oamenii trebuie să-și îndrepte atenția spre carne și brânză, importante și sănătoas esurse de proteină. Detașarea de pofte și gândul de la mâncare se face numai printr-un regim bine pus la punct.

„Principiu – 2 mese pe zi compuse din legume, produse lactate, ouă și pește sau fructe de mare. Totul gătit la abur, la cuptor sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei pe zi. Permise la liber – apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori (tip Zero/Max). Excepție: se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Nutriționistul a dezvăluit și cum arată un meniu ideal pentru această dietă cu pește. Dimineața se consumă un ceai sau o cafea care poate fi cu lapte, iar la prânz nu trebuie să lipsească de pe masă 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză). De asemenea, în farfurie mai trebuie să fie și multe legume crude sau chiar un castron de ciorbă de orice fel. Seara se mănâncă pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată sau un castron de ciorbă de orice fel.

Mihaela Bilic are o serie de sfaturi pentru lupta cu kilogramele în plus și de fiecare dată le împărtășește cu internauții. Vedeta spune că leguminoasele de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut, humus trebuie consumate de maxim de 2 ori pe săptămână. De asemenea, nutriționistul vedetelor spune că oamenii pot suplimenta cu 1-2 ouă fierte sau omletă dacă la prânz nu s-au săturat. Orele de masă nu contează, ci e foarte important să nu fie mai mult de 2 într-o zi.

„Nu contează cât de mare e porția de pește. Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul, e general-valabil. Contează ca regimul să fie ținut minim 3 săptămâni”, a mai spus Mihaela Bilic.

Ideal ar fi ca această dietă să fie păstrată 3 luni. Doar după o astfel de perioadă organismul începe să se refacă. Medicul mai subliniază și faptul că este permis consumul de vin în această dietă cu pește.

Citește și: Câte fructe ai voie să mănânci pe zi. Mihaela Bilic dezvăluie cel mai important secret pentru o viață sănătoasă: „Cel mai natural și sănătos desert”