Secretul averii lui Cristian Boureanu. Locul neştiut de unde a fost alimentat cu bani fostul deputat

Originea averii fostului deputat Cristian Boureanu, aflat acum în arest pentru agresiune asupra unui poliţist,m ar putea fi un zăcământ de aur dintr-o ţară africană descoperit chiar de părinţii săi, în vremea regimului Ceaușescu.

14 iun. 2017, 09:38
Secretul averii lui Cristian Boureanu. Locul neştiut de unde a fost alimentat cu bani fostul deputat

Cristian Boureanu s-a născut pe 15 decembrie 1972, în capitala Zambiei, Lusaka. Acest lucru a fost posibil deoarece în acei ani Nicolae Ceauşescu promova o economie expansivă, iar părinţii lui Boureanu, de profesie geologi, au primit două posturi în Zambia, urmând să se implice într-un proiect care urma sa aducă României foarte mulţi bani.

Un important zăcământ de aur fusese descoperit în urma unor prospecţiuni făcute de statul român în Zambia, iar ţara noastră urma să obţină un procent de 50% din cantitatea extrasă.

Citeşte şi Cristian Boureanu împarte celula cu un alt scandalagiu. Şi acesta a fost arestat după ce a agresat un poliţist

Despre acest proiect al statului comunist român a povestit în trecut şi generalul Ion Mihai Pacepa: „În anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un împrumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu pentru a cumpăra tractoare. Multe dintre acestea nu au funcţionat. Banii urma să-i plătească în aur, de la prospecţiunile pe care le făcea statul român, care avea 50% din extragere. Aşa că timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securităţii„.

Cristian Boureanu a ajuns să îşi vadă ţara natală, România, abia la vârsta de 12 ani. Împreună cu părinţii, el s-a întors în România în 1984.

Cu toate speculaţiile referitoare la zăcământul de aur din Zambia, care ar fi îmbogăţit familia Boureanu, fostul politician a spus că şi-a construit singur averea. În 2012, pe vreme când era senator, Boureanu deţinea, conform declaraţiei de avere, mai multe proprietăţi şi bunuri de valoare, având 19 terenuri în Bucureşti şi judeţul Ilfov, o colecţie de obiecte de uz casnic din argint estimată la 45.000 de euro şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 380.000 de euro.