Secretul care îţi ajută partenerul să slăbească fără dietă

Hormonul dragostei, oxitocina, îţi poate ajuta partenerul să slăbească.

RomaniaTV.net
29 apr. 2015, 10:14
Secretul care îţi ajută partenerul să slăbească fără dietă

Acest hormon este eliberat de glanda pituitară după actul sexual, activitate fizică intensă sau o simplă îmbrăţişare.

Potrivit unei cercetări prezentate în cadrul celei de-a 97-a întâlnire a Societăţii de Endocrinologie, ce a avut loc în San Diego în luna martie, oxitocina îi determină pe bărbaţi să ingereze mai puţine calorii.

Citeşte şi Dieta sau sport: ce este mai important pentru siluetă şi sănătate?

Cercetătorii au introdus acest hormon într-un spray nazal pe care l-au folosit în cadrul unui experiment. Dintre cei 25 de bărbaţi participanţi la studiu, 13 aveau o greutate normală, iar 12 erau obezi. Bărbaţii au fost rugaţi să folosească acest spray nazal după ce au ţinut post o perioadă. Unii au primit spray cu oxitocina, în timp ce alţii au primit un spray cu efect placebo.

La o oră după folosirea acestui spray, bărbaţii au primit o porţie dublă la micul dejun. Cercetătorii au calculat câte calorii a ingerat fiecare bărbat, scrie feminis.ro.

Experimentul a fost repetat, inversându-se de această dată tipul de spray folosit. Astfel, cei care iniţial au primit spray cu oxitocina au primit spray cu efect placebo şi viceversa.

Citeşte şi Dieta cu scorţisoară: Slăbeşti 3 kilograme în 7 zile

În medie, cei care au primit spray cu oxitocina au consumat cu 122 mai puţine calorii şi cu 9 grame mai puţină grăsime decât cei care se aflau sub influenţa unui spray cu efect placebo.

În prezent nu se cunosc efectele acestui hormon asupra femeilor, fiind nevoie de cercetări în acest sens.