Secretul dezvăluit de Catinca Roman. De ce are alt nume în buletin: „Relaţia mea cu tatăl meu vitreg a fost rece, cumva inexistentă”

Catinca Roman a vorbit recent despre cum mama sa a lăsat o moștenire spirituală valoroasă. Această experiență a determinat-o să se reconecteze la realitate și să își reevalueze perspectivele, în special în ceea ce privește importanța și valorile materiale versus cele spirituale.
Irina Dumitrescu
26 mai 2024, 09:42
Secretul dezvăluit de Catinca Roman. De ce are alt nume în buletin:

Motivul pentru care numele de familie al Catincăi Roman nu corespunde cu cel din buletin! A spus adevărul abia acum, după ce ambii părinți au trecut în neființă. Totul are legătură cu căsătoria dintre Mioara și Petre Roman
Catinca Roman a dezvăluit care este, de fapt, numele ei de familie.

Catinca Roman este fiica regretatei Mioara Roman rezultată din prima căsătorie, aceea cu Iosih Zilahy. După ce și-au spus ”Adio”, Mioara și-a refăcut viața alături de Petre Roman, căsnicie din care a mai rezultat o fiică, Oana Roman.

Totuși, mulți au fost curioși să afle care este, de fapt, numele de familie al Catincăi, mai ales că este cunoscută sub numele de Roman, nu Zilahy, așa cum ar fi normal.

Astfel, sora Oanei Roman a explicat de ce numele ei de familie din buletin este cel al tatălui biologic și de ce s-a prezentat sub numele de Roman încă din perioada când mama ei s-a recăsătorit cu Petre

 

„Nu mă deranjează numele de Roman, pentru că asta a fost decizia mea atunci, dar de exemplu, pe rețelele de socializare sunt cunoscută cu numele de familie al tatălui meu biologic, Zilahy. Decizia de a lua numele de Roman atunci a fost dictată de faptul că mă întrebau mulți oameni de ce pe mine mă cheamă Zilahy și nu Roman, iar ca să simplific lucrurile am zis că este mai simplu așa.

Niciodată nu mi-am schimbat numele din buletin. Eu având o relație foarte bună cu tatăl meu biologic, iar Petre nu m-a adoptat, nu am dorit acest lucru, a fost pur și simplu o chestie din cauza faptului că mă agasa că trebuia să dau tot timpul explicații. Pe tatăl meu nu l-a deranjat niciodată, am discutat cu el atunci, iar mama cu tatăl meu biologic aveau o relație extraordinară, așadar s-a discutat subiectul acesta și nu a fost deranjat niciodată.” , a declarat Catinca, sora Oanei Roman, pentru Playtech Știri.

Ce relație a avut, de fapt, Catinca cu Petre Roman

În urmă cu ceva timp, Catinca Roman a fost extrem de sinceră și a dezvăluit care a fost, de fapt, relația cu tatăl vitreg, Petre Roman, pe vremea când locuia alături de fostul politician, sora ei și mama lor, Mioara Roman.

„Relaţia mea cu tatăl meu vitreg a fost rece, cumva inexistentă. Mama se ocupă cam de tot ce ţinea de mine. Nu pot să spun că nu am învăţat lucruri de la el pentru că este un tip erudit, deştept, educat, însă cred că dacă ar fi să pun într-o balanţă moştenirea culturală primită de la el cu lipsa de afecţiune, balanta

atârna greu în partea de lipsa de afecţiune. De lipsa de empatie, de răceală, de comportament cumva adolescentin câteodată. Se punea pe egal cu noi, copiii. Înţelegi ce vreau să zic, de concurenţă pentru atenţia mamei. Dar asta este… Cred că toţi avem probleme, traume din copilărie. Dar este important ca, la un moment dat, să încercăm să avem grijă de ele, să le înţelegem, să înţelegem de unde vin depresiile, nefericirile, stările proaste. Este indicat să mergem la un psihoterapeut, la un specialist”, spunea Catinca Roman, în urmă cu ceva timp.

Catinca Roman dezvăluie ce moştenire i-a lăsat mama sa, Mioara Roman. Ce spune despre relaţia sa cu sora sa, Oana Roman VIDEO

Catinca Roman dezvăluie ce moştenire i-a lăsat mama sa, Mioara Roman. Catinca Roman a vorbit recent despre cum mama sa a lăsat o moștenire spirituală valoroasă. Această experiență a determinat-o să se reconecteze la realitate și să își reevalueze perspectivele, în special în ceea ce privește importanța și valorile materiale versus cele spirituale.

„Sunt împăcată, sigur că-mi lipsește, e evident, dar cred că cumva prin mine, și prin celelalte fete din familie a lăsat ceva moștenire. Cred că și asta m-a impulsionat cumva să încerc să merg într-o altă direcție mai conectată la realitate. Noi, ăștia care stăm prin showbiz, câteodată avem tendința să ne deconectăm de la realitate, stăm în bula noastră și nu realizăm foarte bine ce se întâmplă în jurul nostru. Începusem să realizez de mai de mult timp. Am avut acces la niște oameni pe care nu i-aș fi întâlnit în alte circumstanțe și care m-au marcat”, a declarat Catinca Roman la podcast-ul „Ce mai spun vedetele”.

Citeşte şi: Ce avere are, de fapt, Catinca Roman. „Asta este tot ce mi-a lăsat tata!”

Referitor la relația cu sora sa, Catinca nu a dorit să ofere detalii, afirmând că subiectul este unul sensibil. Cu toate acestea, a subliniat că moștenirea lăsată de mama sa nu a fost una materială, ci una bazată pe experiențele și învățămintele spirituale pe care le-a primit.

„Ăsta este un subiect pe care nu aș vrea să-l discutăm astăzi (n.r. – despre relația pe care o are în prezent cu Oana Roman), cred că ce pot să spun este că nu s-a schimbat în vreun mod dramatic față de cum era înainte. Mama mi-a lăsat o moștenire genetică și mai bună, și mai puțin bună. Cele bune sunt cele intelectuale și fizice, iar negative sunt predispozițiile către anumite boli genetice, dar asta e firesc, toată lumea trece prin asta. Dacă te referi la ceva material, nu a lăsat, dar nu cred că asta e important. Eu pun preț pe lucrurile care nu sunt materiale, pentru că până la urmă cu asta rămâi, cu amintiri, momente frumoase”, a mai spus Catinca Roman.

În ceea ce privește moștenirea materială, Catinca Roman a dezvăluit că singurul bun pe care l-a primit este un apartament lăsat de tatăl său.

Catinca Roman a tunat și fulgerat, la o lună de la înmormântarea mamei. Ce acuzații îi aduce lui Petre Roman: „Nu a salutat pe nimeni la priveghi. Actuala soție e tot o victimă”

Catinca Roman susține că tatăl ei vitreg ar fi venit „doar din obligație” la priveghiul Mioarei Roman, unde ar fi stat doar câteva minute și nu ar fi salutat aproape pe nimeni. Sora Oanei Roman face declarații inedite și despre actuala soție a politicianului.

Citește și: Catinca Roman sare în apărarea surorii sale, după mariajul eșuat: „Faptul că a avut tăria să pună pe masă ce i s-a întâmplat este foarte important”

Fiica vitregă a lui Petre Roman, Catinca Roman, l-a atacat dur pe fostul premier, susținând că acesta ar fi venit la priveghiul fostei sale soții doar de ochii lumii. Cât despre actuala lui parteneră de viață, Silvia Chifiriuc, Catinca spune că ar fi tot o victimă a acestuia, cum ar fi fost și Mioara Roman.

Regretata profesoară a murit pe data de 23 februarie 2024, la 83 de ani. Fosta soție a lui Petre Roman și-a dat ultima suflare în somn, în urma unui stop cardiorespirator, în azilul unde era internată de mai multă vreme. Fiica ei cea mică, Oana Roman, i-a organizat o înmormântare cu fast, pe care o pregătise încă de acum două luni, împreună cu Gabriela Lucuțar, cunoscută drept „Regina Întunericului”.

Marele absent de la înmormântare a fost chiar fostul ei soț, Petre Roman. La acel moment, fostul premier al țării era plecat din țară. A fost, însă, prezent la priveghi, când a intrat în biserică și a stat doar câteva minute la catafalcul fostei sale partenere de viață, lăsându-i pe sicriu un buchet de flori albe.

Prezentă în emisiunea Cristinei Șișcanu de la Metropola Tv, Catinca Roman îl acuză pe fostul premier că a stat foarte puțin la priveghiul Mioarei Roman, unde ar fi venit, de fapt, doar de ochii lumii.

„Eu nu mai sunt supărată pe el de mult. Ok, nu ai simțit să vii, nu veni. Dar să vii efectiv și s-o faci ca pe o obligație…A făcut-o pentru public. Nu am înțeles niciodată ce l-a deranjat pe el așa de tare de a rupt complet legătura cu noi. În continuare pentru mine este un mister…Eram acolo când a venit la priveghi. Nu a salutat pe nimeni, cred că pe Oana, nici nu mai știu. A fost atât de rapid, eu nu cred că a stat nici 10 minute cât a scris presa. A fost ceva gen: a intrat, pac, și a ieșit! El pleca a doua zi, nu a venit în țară pentru asta”, a spus Catinca Roman, la Metropola Tv.

În aceeași emisiune, Catinca Roman a povestit și cum au fost cei 34 de ani în care a locuit în aceeași casă cu Petre Roman. Aceasta susține că fostul premier făcea diferențe între ea și sora ei, Oana Roman. În ceea ce o privește pe Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, Catinca afirmă că și ea ar fi o victimă a lui, așa cum ar fi fost și Mioara Roman.

„Nu are legătură cu actuala soție. Nu o învinuiesc pe ea. Actuala soție e tot o victimă și ea, are și ea o vârstă, e un om educat totuși. Nu o cunosc personal. Mi se pare ceva foarte imatur. Au fost niște nemulțumiri ale lui, niște frustrări care s-au adunat în timp. Înainte de Revoluție au mai fost 15 ani când el era cu mult sub mama, ea era mai cunoscută, câștiga mai mult ca el. Eu cred că el a adunat niște frustrări. El și-a pregătit plecarea din timp, nu pleci fără să fii sigur de niște lucruri, a fost pregătit și financiar. E un tip extrem de pragmatic, foarte organizat, cu o disciplină de fier. Nu e un spontan, nu și-a pierdut mințile că s-a îndrăgostit.

Am trăit 34 de ani în aceeași casă, nu i-am zis tată, dar l-am considerat ca pe un părinte. E adevărat, făcea diferențe între mine și Oana, dar eu atunci nu am conștientizat acest lucru. Dar, nu e normal ce a făcut! Nu pot totuși să spun că Oana a fost privilegiată. Nu vorbim de bani aici. Cu Oana sunt în relații foarte bune acum, dar nu ne vedem des. Suntem temperamente diferite, asta e!”, a mai spus Catinca.

După moartea Mioarei Roman, cele două fiice ale ei, Oana și Catinca, au rămas și cu multe datorii. Ele sunt nevoite să achite acum la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat, suma de 300.000 de euro. Acești bani constituie restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care Mioara Roman a locuit cu Petre Roman în timp ce el avea funcția de premier al României.

Vreme de 10 ani, Mioara Roman s-a luptat în instanțele de judecată, căci avea proprie pe pensie, după ce a fost evacuată din vila de protocol din cartierul Primăverii din București, de către fostul președinte Traian Băsescu.

„Nu pot vorbi despre acest lucru pentru că este un proces încă. A fost situația care a fost, ei au făcut niște abuzuri la momentul respectiv. Nici mama nu a luat hotărârea cea mai bună dacă mă întrebi pe mine, dar e tardiv. Apreciez atitudinea lui Băsescu, indiferent de conflicte în asemenea momente trebuie să lași deoparte orgoliile și să te comporți frumos. Pentru mine a contat pentru că a contribuit și el la situația care este, dar a trimis o coroană la funeraliile mamei, semn că a avut remușcări”, a mai declarat Catinca Roman.

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
BNR face un nou anunț pentru românii care au împrumuturi la bănci
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
Suporteri români arestați pe aeroportul din Munchen înainte de meciul cu Ucraina! Motivele sunt halucinante: „Grup periculos, haine ale unui brand purtat de persoane rasiste”
kanald.ro
Reguli și calendar complet pentru Bacalaureat 2024: Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în examen
Capital.ro
Banii se plătesc pe card românilor într-o săptămână. Ordin la Guvern: Să nu se piardă niciun euro
StirileBZI
Salariu net de 5.217 lei, în România! Anunțul oficial a fost făcut de INS
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Clotilde Armand acuză premierul Marcel Ciolacu de ordin pentru distrugerea sacilor cu voturi, Jandarmeria neagă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?