Secretul grădinarilor de succes a fost descoperit! Ce trebuie să pui la rădăcina pomilor ca să obții cantități colosale de fructe

Majoritatea românilor care locuiesc la curte au pe lângă casă câte un pom fructifer, însă foarte puțini sunt cei care știu că primăvara trebuie să facă anumite lucrări în grădină dacă vor să aibă parte de o recoltă bogată.

14 mart. 2024, 23:36
Secretul grădinarilor de succes a fost descoperit! Ce trebuie să pui la rădăcina pomilor ca să obții cantități colosale de fructe

Secretul grădinarilor de succes a fost descoperit! Aceste lucrări sunt cruciale spun grădinarii de top din țara noastră care atrag atenția că în această perioadă este momentul oportun pentru îngrijirea pomilor fructiferi.

Citește și Foarte puțină lume știe cum trebuie depozitați cartofii! Evită să faci această greșeală dacă ții la sănătatea ta

Secretul grădinarilor de succes a fost descoperit!

Pentru sănătatea pomilor fructiferi, curățarea lor este vitală deoarece această operațiune previne bolile care pot să apară pe parcursul anului și facilitează accesul la lumină și aer, iar asta generează o producție mai mare de fructe.

Mare atenție, în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute, curățarea copacilor poate afecta copacii, expunându-i la riscul de boli și deteriorându-le sănătatea.

Experții în grădinărit recomandă ca această operațiune să fie efectuatp până la mijlocul lunii aprilie.

De asemenea, pe lângă tăiere, aplicarea de îngrășământ este un alt pas esențial în asigurarea sănătății pomilor fructiferi. De aceea, este important să aplicăm mulci în jurul bazelor pomilor pentru a controla buruienile și pentru a menține umiditatea solului.

Pomii tineri trebuie protejați de vânturile puternice prin intaarea de țăruși în funcție de direcția dominantă a vântului, dar fără a-i așeza prea aproape de trunchi pentru a evita deteriorarea rădăcinilor.

Crucială este și fertilizarea pomilor și în acest caz este recomandată aplicarea de îngrășăminte organice în mod regulat, de două ori pe an, în primăvară și toamnă.

Mai mult, aplicarea unui strat de compost în jurul bazelor pomilor contribuie la sănătatea și fertilitatea solului, dar și la stimularea producției ulteroare de fructe.

Pe lângă intemperii, mustele, furnicile și paduchii de frunze, au la rândul lor un impact negativ în special asupra fructelor.

Pentru a proteja pomii în perioada de după înflorire, este recomandat să instalați benzi lipicioase pentru protecția copacilor. Acestea sunt o modalitate eficientă și ecologică de a gestiona infestările, asigurând sănătatea și fructificarea corespunzătoare a pomilor.

Uleiul de parafină este sigur pentru pomii fructiferi, dar este nemiloasă pentru dăunători, pe care îi acoperă și le îngreunează să funcționeze în continuare, așa că mai devreme sau mai târziu mor.

Poate fi folosit și dacă planta este deja atacată de dăunători, dar și ca spray preventiv care protejează pomii fructiferi și asigură starea lor bună.

Citește și SUPER-alimentul primăverii! Te ajută să scapi de kilogramele în plus și are mai multă vitamina C decât citricele