SUPER-alimentul primăverii! Te ajută să scapi de kilogramele în plus și are mai multă vitamina C decât citricele

Primăvara și-a făcut loc timid în viața noastră, iar întregul nostru organism își schimbă bioritmul. În acest context, este important să avem grijă de corpul nostru și să îl ajutăm să se bucure din plin de această perioadă.

14 mart. 2024, 20:16
SUPER-alimentul primăverii! Te ajută să scapi de kilogramele în plus și are mai multă vitamina C decât citricele
SUPER-alimentul primăverii! Te ajută să scapi de kilogramele în plus și are mai multă vitamina C decât citricele

SUPER-alimentul primăverii! În acest sezon, natura se resetează și odată cu ea și corpul nostru trece prin schimbări majore. Din această cauză, este extrem de important să fim atenți la obiceiurile alimentare, la stilul de viață pe care alegem să îl ducem, dar și la activitatea fizică.

Citește și: Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul extrem de popular la care a renunțat pentru totdeauna

Acum, este mai bine ca niciodată să te oprești din obiceiurile toxice și să faci modificări pentru a ajunge să ne simțim bine în pielea noastră. De multe ori, la finalul iernii, din cauza lipsei de activitate, ajungem în punctul în care să avem mai multe kilograme în plus și un corp obosit.

O dietă sănătoasă și echilibrată are efecte benefice asupra organismului nostru, dar și asupra stării de spirit. Mai mult de atât, un stil de viață armonios ne poate asigura că nu avem o problemă cu kilogramele în plus. Iată care este SUPER-alimentul care îți poate salva organismul de dăunători și de lupta cu kilogramele în plus.

Năsturelul este super alimentul cu beneficii uriașe. Este cunoscut în popor și sub numele de brâncuță sau măcriș de baltă, face parte din categoria plantelor ierboase acvatice, crescând în locurile din apropierea izvoarelor, a pârâurilor ori în zonele mlăștinoase.

Năsturelul este folosit din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Deși această plantă este originară din vestul Asiei, Europa, India și Africa, cultivarea ei nu se limitează la aceste regiuni, deoarece poate crește oriunde pe pământ. Sursă bogată de vitamine și minerale, năsturelul conține cantități considerabile de vitamina A, vitamina K, vitamina C, vitamina E, fier, potasiu, calciu, acizi grași Omega‑3, antioxidanți, iod, fibre, sulf și nu numai. 102 g de năsturel au doar 12 calorii, precum și 2.4 g de proteine, 1.2 g de carbohidrați și zero grăsimi.

O cană de năsturel conține 24% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajută organismul să dezvolte rezistență la agenții infecțioși, dar îl face și să lupte mai bine cu radicalii liberi. De aceea, nu strică să introduci în meniul tău zilnic și această plantă.

Năsturelul este bogat în potasiu, care acționează precum un diuretic, eliminând excesul de apă din organism. Totodată, năsturelul este bogat în fibre, tratând și prevenind constipația, precum și alte probleme de natură gastrointestinală. Un sistem digestiv sănătos asigură o greutate optimă. Datorită conținutului de iod, despre care se știe că este esențial pentru menținerea glandei tiroide sănătoase, metabolismul este stimulat prin consumul de năsturel. În plus, după cum am spus, are foarte puține calorii.

Citește și: Ce mâncau românii acum 100 de ani și de ce nu existau țărani grași. Alimentul regăsit în fiecare gospodărie