Constantin Dulcan, despre greşeala gravă pe care o fac toţi oamenii: „Ura este cancerul ființei umane”

Constantin Dulcan explică ce se întâmplă în corpul nostru când suntem stresați: „Este o traumă chimică, fizică, psihică și creează un teren optim dezvoltării bolilor inflamatorii”

02 ian. 2023, 07:40
Constantin Dulcan, despre greşeala gravă pe care o fac toţi oamenii: „Ura este cancerul ființei umane”
Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan dezvăluie cum putem trăi mai mult

Profesorul Constantin Dulcan explică modul în care gândurile provoacă boli. Reputatul medic a explicat, apoi, cum gândurile ne influenţează starea de sănătate şi a precizat că fiecare emoţie are propriul câmp energetic. Concret, câmpul energetic al iubirii aduce pace, linişte. Stresul, în schimb, duce la secreţia de cortizol în exces, hormon care blochează neurogeneza, ducând la apariţia bolilor neurodegenerative.

De asemenea, Constantin Dulcan a vorbit despre cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative și cuvintele cu semnificație negativă și cum ne putem vindeca tot cu puterea minții. ”Noi toți suntem condensări de lumină și lumina domină, în funcție de gândirea noastră pozitivă sau negativă.

Dacă ne încărcăm sufletul, spiritul și mintea numai cu dorință de răzbunare, numai cu ură, atunci corpul nostru spiritual este încărcat numai cu zgură. Învățați să trăiți frumos, să trăiți activ, să nu mai conteze anii din buletin. În primul rând să învățăm să gândim. Scoateți din dicționar cuvintele care au o semnificație negativă ca îmbătrânesc, sunt bătrân.

 

Rugăciunea care te scapă de necazuri. Constantin Dulcan o rosteşte de 7 ori: „O fac pe deget, de multe ori.”

Deci totul pleacă de la gândire, în funcție de frecvența cuvintelor și de semnificația lor pozitivă sau negativă. Acel cuvânt pe care îl folosim, mai ales dacă este repetat, acela se transformă în substanță. Subconștientul preia ceea ce conștiința îi furnizează în mod repetat și atunci se imprimă subconștientul.

El n-are discernământ și indiferent ceea ce gândim, se materializează. De aceea este extrem de important ceea ce gândim. Până prin anii 2000 nici eu și nici nimeni nu prea știam să dăm valoare”, a declarat profesorul la Antena 3. 

Prof Constantin Dulcan explică ce se întâmplă în corpul nostru când suntem stresați: „Este o traumă chimică, fizică, psihică și creează un teren optim dezvoltării bolilor inflamatorii”
Totodată, Constantin Dulcan consideră că ”a te comporta frumos cu celălalt, înseamnă pur și simplu a îmbrăca o pelerină albă”.

”A te comporta frumos cu celălalt, am spus și repet înseamnă pur și simplu a îmbrăca o pelerină albă și toate celulele mele se imprimă de această atmosferă a binelui și pur și simplu eu îmi continui starea mea de sănătate, a intra în conflict, a fi în conflict cu cineva, a nu ierta înseamnă să îmbrac o pelerină neagră în care câmpul acela de energie negativă impregnează toate gândurile mele azi, mâine, poimâne, peste o lună și mă trezesc bolnav și fără să știu de ce ce mi s-a întâmplat”, a susținut profesorul universitar.

„Modul de a gândi este extrem de important. Ştim, din jurul anului 2000, că gândirea noastră înseamnă idei, emoţii, sentimente, acţiune. Ei bine, prin studii de laborator, s-a observat că anumite cuvinte, ante-gânduri, ante-idei sau acţiuni ori emoţii au un efect pozitiv asupra stării noastre de sănătate şi anume: favorizează aceste gene ale longevităţii sau tinereţii şi invers. Alte cuvinte, gânduri, idei au efect nociv asupra organismului. De ce? Pentru că, pe de o parte, în momentul când gândim noi emitem o energie care are coloratura gândurilor noastre: pozitivă sau negativă, dar are şi o chimie care corespunde structurii noastre biochimice şi care, în clipa în care vorbim despre o gândire pozitivă, este cea care ne favorizează genele şi ale sănătăţii, şi ale tinereţii, şi ale longevităţii.

Cele două principii: iubirea şi iertarea. Câmpul energetic al iubirii este cel care conectează, aduce pace, aduce linişte. Dar de ce iertarea? Pentru că iertarea înseamnă o emitere sub raport biochimic, o stare de stres înseamnă o emitere de cortizol în exces, iar cortizolul în exces blochează neurogeneza, deci refacerea neuronilog şi a la long ne putem trezi cu Alzheimer, cu o boală neurodegenerativă, adrenalina face vasoconstricţie la nivelul vaselor de la cord, de la creier şi ne putem trezi cu hipertensiune, cu tulburări de puls, în final cu accente vasculare cerebrale. Deci, iată o chimie care este nefavorabilă”, a explicat profesorul Constantin Dulcan.

Citeste si Cum putem preveni accidentul vascular cerebral sau infarctul. Neurologul Constantin Dulcan dezvăluie cum putem trăi mai mult