Secretul lui Carmen Iohannis. De ce se ferea soţia preşedintelui Klaus Iohannis de Miliţie pe vremea lui Ceauşescu

Carmen Iohannis este mereu o apariție care stârnește interes, mai ales acum de când soţul ei este preşedintele României. Oamenii au fost interesaţi să afle mai multe detalii despre viaţa cuplului prezidenţial. 

RomaniaTV.net
17 mai 2020, 08:45
Secretul lui Carmen Iohannis. De ce se ferea soţia preşedintelui Klaus Iohannis de Miliţie pe vremea lui Ceauşescu

Carmen Lăzărucă, așa cum o chema anterior pe soţia lui Klaus Iohannis, provine dintr-o familie înstărită de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Ion Lăzărucă, tatăl lui Carmen era de meserie blănar, o îndeletnicire bănoasă în acele timpuri, potrivit playtech.ro.

Citeşte şi: S-A AFLAT! Ce salariu are Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României. Care sunt veniturile familiei prezidenţiale

În primii ani de viață, Carmen Iohannis a luat lecții de balet, acesta fiind și motivul pentru care Prima Doamnă are un trup de invidiat la cei 59 de ani. Tot în copilărie, cursurile de pian au ajutat-o să dea frâu liber creativității. În timpul comunismului, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis. Se pare că Prima Doamnă a fost și un promotor al libertății de gândire, de conștiință și de religie, chiar în perioada în care acestea lipseau, prin prisma regimului comunist.

Citeşte şi: Carmen Iohannis, mesaj primit târziu în noapte: „Vă plânge sufletul de amărăciune, ştiţi ce urmează şi vă e frică”

La vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis avea să îl cunoască pe cel care acum îi este soț. Înainte să devină Prima Doamnă a țării, Carmen a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei. Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar. Ulterior, în anul 2000, acesta a devenit primar al Sibiului, funcție pe care a avut-o timp de trei mandate, până în anul 2012. De fiecare dată a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.