Secretul murăturilor perfecte! Trucul lui Vlăduț de la Neatza care face minuni și îți va îmbunătăți rețeta. „Multe gospodine greșesc”

Sezonul murăturilor a început de ceva timp, iar româncele sunt în căutarea trucurilor și rețetelor perfecte pentru cele mai bune conserve. Deși fiecare gospodină are propria sa rețetă anual, bucătarii chefi dezvăluie diverse trucuri și secrete care să îmbunătățească rezultatul final.

04 oct. 2023, 14:24
Secretul murăturilor perfecte! Trucul lui Vlăduț de la Neatza care face minuni și îți va îmbunătăți rețeta. „Multe gospodine greșesc”
Trucul lui Vlăduț de la Neatza care face minuni și îți va îmbunătăți rețeta.

Trucul lui Vlăduț de la Neatza care face minuni și îți va îmbunătăți rețeta. Recent, Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani a dezvăluit câteva trucuri care îți vor îmbunătăți, fără doar și poate, rețeta personală de murături.

Citește și Reţetă de murături 100% naturală din „patria sării”. Cum arată conservele în saramură de izvor ale Doamnei Găbiţa

Trucul lui Vlăduț de la Neatza care face minuni și îți va îmbunătăți rețeta

Celebrul chef spune că totul începe de la alegerea perfectă a legumelor.

„Vă prezint o rețetă de murături excelentă, foarte sănătoasă. Murăturile în saramură sunt cele mai sănătoase, conțin enzime și bacterii bune. Înainte să pregătiți murăturile, trebuie să alegeți extrem de bine legumele. Gogonelele nu trebuie să prezinte pete, trebuie să fie lucioase. Varza românească este absolut necesară, dar trebuie combinată cu cea roșie, dă o culoare extrem de frumoasă murăturilor. Adăugați și puțin morcov răzuit pentru că completează foarte bine gusturile. Castraveciorul trebuie să înțepe la deget, astfel ne dăm seama că sunt foarte proaspeți, iar dacă au și floricica uscată, acesta este unul dintre criteriile de calitate. Cei mai mici pepeni trebuie aleși, ca să arate foarte bine”, a declarat Vlăduț, în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, scrie spectacola.ro.

De asemenea, Vlăduț atrage atenția că există și anumite ingrediente naturale pe care nu trebuie să le omiți în acest proces, întrucât ele sunt considerate a avea rolul de conservanți naturali.

„Avem nevoie și de anumite ingrediente care fac ca murăturile să țină foarte bine, fără a folosi anumiți conservanți, anume hreanul, este ideal pentru așa ceva. Vă sfătuiesc să îl spălați foarte bine și să nu îi aruncați coaja, pentru că îl irosiți și nu merită. Și boabele de muștar ajută”, a mai spus chef-ul.

Celebrul bucătar a subliniat că există și o greșeală majoră pe care o fac foarte multe gospodine, iar acest lucru va lua mult din gustul rezultatului final, motiv pentru care trebuie și tu să o eviți de-acum încolo.

„Avem nevoie de sare neiodată, pe care o dizolvăm în apă rece, 500 de grame de sare pentru 10 litri de apă, aceasta este cantitatea exactă pe care trebuie să o folosiți. Usturoiul trebuie să fie și el obligatorie, optați pentru cel românesc, gustul este altul în murături. Atunci când murați gogoșari sau ardei umpluți cu varză, e bine să îi spălați bine pe exterior și să-i scuturați foarte bine. Nu îi spălați în interior, multe gospodine greșesc și îi lasă într-o baie de apă. Tot gustul din interior se va risipi. Nu punem apă fiartă la gogoșari sau varză, la castraveți numai când murăm castraveții, e necesară saramură fiartă, lăsată 4-5 zile, spumată în fiecare zi, iar apoi închidem borcanul ermetic și îl depozităm la loc întunecat, asta e foarte important”, mai spune bucătarul.

Citește și În ce se învelesc borcanele cu murături pentru a rezista mai bine iarna. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe