Secretul prin care vei cumpăra pepenele perfect. Trucul pe care doar producătorii îl ştiu

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să aleagă un pepene roșu, care părea perfect, dar care nu avea gustul așteptat. Pentru a evita astfel de situații, în care vrei să cumperi pepene și te alegi cu un ”castravete”, trebuie doar să fii atent la câteva elemente distinctive, atunci când faci alegerea.

09 iul. 2023, 07:11
Secretul prin care vei cumpăra pepenele perfect. Trucul pe care doar producătorii îl ştiu

Pepenele roșu, dulce, zemos, este preferat de români, mai ales când simt nevoia să se răcorească. De multe ori, însă, alegerea acestuia a produs dezamăgire, în locul unui pepene dulce și copt fiind cumpărat unul fără gust. Există câteva trucuri, de mare ajutor în alegerea corectă a unui pepene roșu copt, care va avea gustul dorit, aceastea fiind dezvăluite de BrightSide.

Primul element distinctiv, poate cel mai important, este acela că exteriorul nu trebuie să fie perfect. Niciun pepene copt nu are coaja impecabilă. Astfel, trebuie ales unul care are imperfecțiuni, dar și în acest caz există mai multe variabile de care trebuie să se țină cont.

Citește și  Cum e cel mai bine să tai pepenele. Cea mai bună variantă ca să nu te murdărești

Pe coajă este bine să existe așa zisele pete. Atenție, însă, niciodată nu trebuie cumpărat un pepene care are pete albe, ci galbene sau portocalii. Culoarea petei de pe coajă arată cât de copt este pepenele. De asemenea, foarte important, pe coajă există acele dungi maronii, de multe ori considerate dizgrațioase. Nu trebuie să te lași păcălit, acestea fiind cauzate de faptul că florile au fost polenizate de mai multe ori. Iar dacă albinele l-au ales, înseamnă că acel pepene este unul dulce.

Întotdeauna este recomandat să verifici coada pepenelui. Dacă este uscată, înseamnă că pepenele este copt, iar dacă este verde este un semn clar că a fost cules de puțin timp și nu va fi foarte dulce.

Citește și Pepene roşu cu sare. Trucul genial împrumutat de la cofetari schimbă tot!

O dilemă a reprezentat-o mereu, la alegerea unui pepene roșu, forma pe care acesta o are. Pepenele care are o formă alungită, ovală, va fi întodeauna mai zemos, iar cel care are o formă rotundă se presupune că este mai dulce. Alegerea va ține cont, în acest caz, de preferințele fiecărui cumpărător.

În fine, un alt truc îl reprezintă greutatea pepenelui. În generale, este recomandat să cumperi pepeni de dmensiuni medii. Dar, care regulă generală,  dacă atunci când il ții în mâini ți se pare că este mai greu decât ți-ai fi imaginat, înseamnă că aii făcut alegerea corectă.