Secretul tinereţii veşnice. Nu o să ghiceşti NICIODATĂ ce vârstă are acest bătrân VIDEO

Un bărbat din Ialomiţa pare că a găsit secretul tinereţii fără bătrâneţe. Are peste un secol, dar e sprinten şi plin de viaţă ca la 20 de ani. Merge zilnic câţiva kilometri pe jos, lucrează ore în şir la câmp şi nici nu vrea să audă de baston. Bătrânul de 100 de ani spune că secretele longevităţii sale sunt cumpătarea şi munca.

RomaniaTV.net
24 oct. 2013, 14:30
Secretul tinereţii veşnice. Nu o să ghiceşti NICIODATĂ ce vârstă are acest bătrân VIDEO

Nea Mitru, aşa cum îi spun localnicii din Gura Ialomiţei, s-a născut în 1912. N-a avut o viaţă deloc uşoară – a trecut prin două războaie mondiale, a înfruntat moartea de multe ori şi a muncit mult. Cumva, a reuşit să se menţină în putere şi nu se dă nici acum în lături de la nimic, chiar dacă a trecut de 100 de ani.

„Sunt în putere, cu sapa pot să fac treaba, şi cu toporul să tai lemne. Într-o oră curaţ 15-30 de kile de porumb”, spune bătrânul.

Potrivit România TV, lui nea Mitru îi place să meargă mult pe jos. Face zilnic câţiva kilometri, spre surprinderea întregului sat. Oamenii îl sfătuiesc să se ajute de un baston, el nici nu vrea să audă însă.

Bătrânul de un secol e mai sprinten decât mulţi dintre localnicii poate şi cu 30 de ani mai tineri.

Secretele longevităţii lui nea Mitru sunt cumpătarea şi munca.

Nea Mitru a fost toată viaţa lui cu o singură femeie, care a murit însă acum 12 ani. Împreună au făcut 7 copii. Doar trei dintre ei mai sunt acum în viaţă. Bătrânul se mai bucură însă şi de cei 12 nepoţi şi peste 20 de strănepoţi.

Citeşte şi: Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 112 ani