Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti. Coeficienţii de criminalitate au scăzut, în ultimii cinci ani, cu 17 procente

Sectorul 4 al Capitalei se menţine în topul celor mai sigure comunităţi din Bucureşti, conform statisticilor publicate de către Poliţia Municipiului Bucureşti, în privinţa evoluţiei coeficienţilor de criminalitate din ultimii ani.

RomaniaTV.net
22 iun. 2020, 14:41
Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti. Coeficienţii de criminalitate au scăzut, în ultimii cinci ani, cu 17 procente

Conform cifrelor oficiale, în timp ce restul sectoarelor, coeficienții de criminalitate au crescut în perioada 2015 – 2019, aceiași indici au scăzut în sectorul 4, cu peste 17 procente.

„Este clar așadar că membrii comunității noastre respectă în majoritatea lor normele legale și de bună conviețuire socială, așa că în privința siguranței familiilor noastre, sectorul 4 este pe primul loc în București. Rezultatele îmbucurătoare pentru comunitatea noastră sunt urmarea firească a măsurilor ferme adoptate de administrația locală în ultimii ani, măsuri ce au vizat asigurarea permanentă a siguranței cetățenilor – acasă, pe stradă, în parc, la școală sau în alte locuri cu destinație publică” , se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Sectorului 4. 

Citeşte şi: Descoperire macabră într-un cartier rezidenţial. Se pare că este vorba de sinucidere

Daniel Băluţă, primarul sectorului, susţine că şi-a asumat din prima zi dorinţa de a le asigura cetăţenilor un nivel din ce în ce mai bun de servicii publice. Acesta a adăugat că sectorul se află pe drumul cel bun, autorităţile lucrând în continuare pentru beneficiul public.

„Scăderea criminalității în sectorul 4 este o realitate confirmată de Poliția Națională și mă bucură faptul că una dintre prioritățile mandatului meu ca primar se află pe un trend bun. Cifrele oficiale arată cât se poate de clar că sectorul nostru se schimbă, iar eu ca medic, mi-am dorit întotdeauna să avem o comunitate sănătoasă din toate punctele de vedere. Mi-am asumat încă din prima zi ca primar dorința de a le asigura celor care trăiesc, muncesc, învață, locuiesc în acest sector al Capitalei un nivel din ce în ce mai bun de servicii publice și de bunăstare. Grădinițele, școlile, străzile, parcurile și spitalele nostre beneficiază azi de condiții mai bune iar cetățenii trebuie să se bucure în siguranță de ceea ce sectorul 4 le oferă. Este clar că suntem pe drumul cel bun, așa că vom continua să lucrăm pentru beneficiul public și să ridicăm nivelul de trai al tuturor celor ce locuiesc în sector”, declară Daniel BĂLUȚĂ, primarul sectorului 4.