Sectorul din Bucureşti cu cea mai mare rată de infectare. Ce spune Tătaru de carantinarea Capitalei

Dr. Adriana Pistol, directorul INSP, a dezvăluit că în sectorul 1 din Capitală e cea mai mare rată de infectare.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 04:08
Sectorul din Bucureşti cu cea mai mare rată de infectare. Ce spune Tătaru de carantinarea Capitalei

Stare de alertă. Întrebată în ce sectoare din București avem un nivel de infectare mai mare, dr. Adriana Pistol a declarat că „aproape în toate sectoarele avem aceeași rată, doar o foarte mică creștere se poate spune, dar mică, în Sectorul 1″.

Restaurantele, cinematografele, teatrele se închid de tot în anumite zone! Care sunt judeţele vizate 

Potrivit bilanțului GCS de marți, Capitala a înregistrat 499 noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)

120.515 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cum răspunde ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la întrebarea dacă se închide sau nu Capitala, în contextul pandemiei.

Este o întrebare pe care ați primit-o des, vă mărturisesc că și pe mine mă sună foarte mulți cunoscuți, prieteni, rude. Se închide sau nu Capitala? Există acest scenariu pe datele actuale?”, l-a întrebat jurnalistul Ionuț Cristache, marți seară, la TVR 1, pe ministrul Nelu Tătaru. 

„Nu! Nu există acest scenariu!”, a spus Nelu Tătaru, adăugând ulterior: „Sunt acele zone care pot fi carantinate, izolate.”

„Deciziile se iau punctual, în funcție de focarele existente, în funcție de fiecare anchetă care se desfășoară”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.