Şedinţă crucială a coaliţiei de guvernare pentru noi taxe şi impozite. PSD insistă cu introducerea impozitului progresiv

Liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit marţi după-amiază pentru a discuta propunerile PSD privind introducerea impozitării progresive a veniturilor.

17 mai 2022, 18:56
Şedinţă crucială a coaliţiei de guvernare pentru noi taxe şi impozite. PSD insistă cu introducerea impozitului progresiv

UPDATE. Şedinţă crucială a coaliţiei de guvernare pentru noi taxe şi impozite. Discuţiile între liderii coaliţiei de guvernare s-au încheiat. Aceştia nu au reuşit să ajungă la un acord. O nouă şedinţă va avea loc vineri.

PSD insista pentru modificarea Codului Fiscal, renunțarea la cota unică si introducerea impozitului progresiv. Liberalii se opun însă categoric acestui scenariu.

Şedinţă crucială a coaliţiei de guvernare pentru noi taxe şi impozite

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR s-au întâlnit marţi după-amiază pentru a discuta propunerile PSD referitoare la introducerea impozitării progresive a veniturilor, iar ministrul de Finanțe Adrian Câciu prezintă trei simulări, potrivit surselor G4Media.

Citeşte şi Virgil Popescu, după scandalul din Parlament pe legea offshore: „AUR nu pierde nicio ocazie ca să puncteze agenda Rusiei”

Acesta le-a transmis liderilor coaliției că simulările ar fi făcute împreună cu Banca Mondială, FMI și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

De asemenea, PSD va prezenta deducerile de taxe pentru fiecare variantă de impozit progresiv, precum deduceri pentru familiile cu mulți copii ori pentru sumele investite în pilonul 3 de pensii, pilon facultativ.

La discuții a participat şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Reamitnim că preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat încă de luni că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care să le prezinte până la 1 iunie, în condiţiile în care Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte.

Liderul PSD a precizat că a avut şi în cursul dimineţii o discuţie cu premierul pe această temă. Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele şi a menţionat că rămâne un susţinător al impozitului progresiv.

Citeşte şi Impozite mai mari pentru bogați și multinaționale. Anunțul ministrului Marius Budăi (PSD)