Şedinţă de guvern doar cu miniştri PNL şi UDMR. Surse: Cîţu pregăteşte demiterea miniştrilor USR PLUS

Şedinţă de guvern doar cu miniştri PNL şi UDMR la Palatul Victoria. Conducerea USR PLUS a anunţat că miniştri formaţiunii nu vor participa la şedinţa Executivului. "Florin Cîțu nu mai are legitimitatea de a ocupa funcția de prim-ministru, nici de a conduce ședințele de guvern", susţin liderii USR PLUS. În replică, premierul Cîţu le-a cerut demisia de onoare miniştrilor USR PLUS care vor să susţină moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern.

03 sept. 2021, 16:03
Şedinţă de guvern doar cu miniştri PNL şi UDMR. Surse: Cîţu pregăteşte demiterea miniştrilor USR PLUS

Guvernul Cîţu s-a reunit la Palatul Victoria într-o şedinţă care a avut pe ordinea de zi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

OUG

La şedinţa de la Palatul Victoria au venit premierul Florin Cîţu şi miniştrii PNL şi UDMR. Vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS lipsesc. De altfel, Dan Barna a mers vineri la prânz la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile din biroul de la Guvern.

UPDATE 16,51: Şedinţa de guvern s-a încheiat.

Citeşte şi: IMAGINILE ZILEI. Dan Barna şi-a golit biroul şi a părăsit Guvernul: a luat mingea din terenul lui Cîţu

Potrivit unor surse România TV, premierul Florin Cîţu ar pregăti demiterea tuturor miniştrilor USR PLUS.

Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR: „Atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern, trebuie să-ţi dai demisia”

Florin Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR, pentru că au ajuns să negocieze căderea propriului guvern cu PSD, partid împotriva căruia PNL și USR-PLUS au luptat în perioada de opoziție.

Florin Cîţu a declarat că Biroul Politic Naţional al PNL a votat vineri, în unanimitate, susţinerea sa pentru funcţia de premier. De asemenea, acesta a precizat că niciun liberal nu va vota vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Citeşte şi: USR PLUS a pregătit moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu. Moşteanu: Am trimis o propunere de text către Simion

„Cine nu vine in sedinta de guvern inseamna ca nu sustine programul de guvernare.

La ora 16: 00 avem o sedinta de guvern in care se va aproba planul Anghel Saligny, care este in programul de guvernare. Dezvoltarea Romaniei este o prioritate pentru aceasta coalitie.

Cred ca in Romania mai avem onoare. Atunci cand depui motiune de cenzură impotriva propriului guvern, trebuie să-ti dai demisia de onoare.

Niciodata PNL sau eu nu vom face compromisuri alaturi de PSD. Cine este langa PSD este cu Dragnea si Ciolacu”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa BPN.