Şedinţă de Guvern. S-a decis constituirea stocurilor de urgenţă pentru epidemii

Miniştrii Guvernului Orban prezintă pe rând ordonanţele de urgenţă adoptate în şedinţa de 8 ore de marţi. După ministrul Educaţiei, care a prezentat trei ordonanţe, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat alte trei asemenea acte normative promovate de ministerul pe care îl conduce.    

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 21:21
Şedinţă de Guvern. S-a decis constituirea stocurilor de urgenţă pentru epidemii

„1. Constituirea stocurilor de urgenţă pentru epidemii. Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate se va ocupa de achiziţii. Ministrul Sănătăţii este abilitat pentru a decide instituirea carantinei pentru persoanele care intră în România venind din zone afectate de epidemii. S-a adoptat un amendament al ministrului Transporturilor cu privire la achiziţia unor scanere termice pentru aeroporturile internaţionale.

2. OUG cu privire la circulaţia pe drumurile publice defineşte normele de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice. Cel puţin 14 ani pentru a conduce o trotinetă electrică, trotinetele trebuie să aibă mijloace de iluminare. Sub 16 ani este obligatorie casca de protecţie. Este interzis transportul pasagerilor pe trotinete. Zona de folosinţă sunt pistele de biciclete sau zonele de drum unde viteza maximă este de 50 de km/oră. Trotinetele nu au voie să circule cu peste 25 de km/oră.

3. Regelemtare impusă de o decizie a CCR, 317/2019. Referitoare la poliţia judiciară. Numirea şi revocarea poliţiştilor judiciari se realizează conform statutului poliţistului.”