Şedinţă de urgenţă: Dobre, Rus şi şefa AEP, convocaţi la Guvern

Premierul Victor Ponta i-a convocat, vineri, pe miniştii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, precum şi pe şefa AEP, Ana Maria Pătru, la Guvern, pentru a discuta despre listele electorale, informează România TV.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 07:16
Şedinţă de urgenţă: Dobre, Rus şi şefa AEP, convocaţi la Guvern

Şedinţa are loc înainte de videoconferinţa cu prefecţii.

Premierul Victor Ponta are vineri, de la ora 12.00, o videoconferinţă cu prefecţii, pentru a discuta inclusiv despre actualizarea listelor electorale. Guvernul a anunţat că reuniunea a fost fixată pentru a lua măsurile necesare pentru aplicarea solicitărilor formulate de Curtea Constituţională.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au preluat joi seară, de la Biroul Electoral Central (BEC), procesele verbale privind opţiunile electoratului, inclusiv cele exprimate pe listele suplimentare, la referendumul din 29 iulie. Demersul survine înregistrării a numeroase sesizări legate de posibile fraude comise în anumite zone ale ţării.

Curtea Constituţională a amânat, joi, până în 12 septembrie, o decizie privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, urmând să verifice listele electorale, au declarat surse politice. În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată.