Ședință de urgență în Capitală! Se decid noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește vineri în şedinţă pentru a stabili noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

26 mart. 2021, 13:10
Ședință de urgență în Capitală! Se decid noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid

Ședință de urgență în Capitală! Se decid noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid

Sedința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocată imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern privind noile restricții luate joi la nivel national, a transmis prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Imediat după ce se publică hotărârea, imediat după publicare, pentru că sunt măsuri care nu pot fi aplicate decât după ce le ia Guvernul. Măsuri în plus față de cadrul legal, nu, dar ne uitam dacă există măsuri specifice care se regăsesc în anumite ordine, de exemplu circulația la metrou este într-un ordin specific”, a afirmat Alin Stoica, întrebat vineri când va avea loc ședința CMBSU pentru a implementa la nivelul Capitalei masurile luate de Guvern.

RESTRICŢIILE se înăspresc din această seară

În localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmiiaplică amenzi în funcţie de măsurile pe care românii le încalcă.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate de AICI .

Citeşte şi: Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL