Şcolile din Bucureşti au aflat scenariul de funcţionare. Cinci unităţi de învăţământ ar funcţiona după scenariul roşu UPDATE

Publicat: Joi, 10 Septembrie 2020 16:35 // Actualizat: Vineri, 11 Septembrie 2020 09:00 // Sursa: romaniatv.net

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit, joi, pentru a aproba scenariului de funcţionare pentru fiecare şcoală din Capitală, în vederea începerii anului şcolar pe 14 septembrie.

UPDATE: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi scenariul de funcţionare. Cu toate că informaţiile iniţiale indicau că 12 şcoli din Bucureşti ar fi în scenariul roşu, însemnând că toţi preşcolarii şi elevii vor participa la învăţământul online, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, pentru News.ro, că 595 de şcoli din Bucureşti sunt în scenariul galben, iar cinci în cel roşu.

UPDATE:Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) ar fi  decis, joi, ca 12 şcoli din Capitală să funcţioneze după scenariul roşu. În aceste unităţi de învăţământ elevii vor face cursuri doar online în primele două săptămâni.

În același timp, 595 de școli din București vor deschide conform scenariului galben, o parte din elevi mergând la școală, iar cealaltă parte învățând online, de acasă.

Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei privind măsurile pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă stabileşte că direcţiile de sănătate publică au informat, până în 7 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti, Comitetul Judeţean/ al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/ CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până joi, 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

Citeşte şi Peste 70 de nereguli constatate la unităţi de învăţământ din Bucureşti şi Ilfov în urma controalelor ISU

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H