Şedinţă de urgenţă la PNL pe tema moţiunii de cenzură. Echipa Cîţu ar avea un plan ascuns. Ionel Dancă: „E un puci politic în plină desfăşurare”

A cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite privind moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost convocată joi, la ora 10, pentru a fi luată o decizie care ar duce la citirea, dezbaterea şi votarea documentului menit să înlăture din funcţie Guvernul Cîţu. În ultima săptămână această şedinţă a fost suspendată, din lipsă de cvorum. Dacă şedinţa se va putea desfăşura, se va reuni şi plenul reunit al Parlamentului, convocat de cei doi preşedinţi ai Camerelor, şi va fi citită moţiunea de cenzură.

09 sept. 2021, 10:01
Şedinţă de urgenţă la PNL pe tema moţiunii de cenzură. Echipa Cîţu ar avea un plan ascuns. Ionel Dancă: „E un puci politic în plină desfăşurare”

Şedinţă de urgenţă la PNL în ziua în care ar putea fi citită moţiunea de cenzură. Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit joi, de la ora 9,00, după ce a fost convocat de miercuri seara de liberalii din echipa premierului Florin Cîţu.

„Cine semnează la ora asta o convocare a Biroului Politic Naţional PNL pentru mâine dimineaţă la ora 9,00?! E nebunie totală în #echipadistrugătoare a Partidului Naţional Liberal! E pur şi simplu un „puci politic” în plină desfăşurare la adresa democraţiei din PNL şi a statului de drept din România. Când singurul lor sprijin politic mai e PSD, nu pot face decât ca PSD”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ionel Dancă, apropiat al liderului liberalilor, Ludovic Orban, conform Agerpres.

Atât Ludovic Orban, cât şi Anca Dragu au declarat, invocând Constituţia, că moţiunea de cenzură trebuie să-şi urmeze parcursul. În această situaţie, liderul PNL își va delega atribuțiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru a nu fi nevoit să conducă plenul reunit, mai ales că a anunțat deja că nu va vota împotriva propriului Guvern.

„Fac apel către toţi liderii politici: nu exista decât o singura solutie onorabila – refacerea coalitiei de guvernare. Le atrag atenția colegilor mei mai înfierbântați să respecte Constitutia”, a spus, miercuri, Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu i-a demis pe secretarii de stat USR-PLUS: „În momentul în care ai negociat cu AUR şi PSD, nu pot să mai am secretari de stat în ministere”

Ședința de plen va fi condusă de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Important este sa putem citi moțiunea în plen, să ne încadrăm in prevederile constituţionale. Dacă vom avea o coaliţie PNL-PSD, probabil ca această coaliţie va face presiuni şi mă va schimba din functie”, a spus Anca Dragu.

De cealaltă parte, liberalii din tabăra lui Florin Cîţu au decis să nu participe la plenul reunit pentru moţiune.

„Vom boicota toate întâlnirile convocate nestatutar – domnul Orban si doamna Dragu… Nu poți dărâma un guvern prin semnături care nu corespund”, a spus Florin Roman, conform Realitatea.net.

Parlamentarii USR și-ar dori ca moțiunea să fie votată săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Ludovic Orban vrea să dea jos Guvernul Cîţu: „Oricine împiedică moțiunea, afectează democrația”