Şedinţă CEx PSD, marţi, la ora 18.00, după ce Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT. Oprişan: Un moment trist pentru PSD şi pentru istoria lui

Mai mulți lideri județeni PSD și membri ai Guvernului s-au reunit într-o ședință de urgență în sediul PSD din Băneasa. Întrunirea social-democraţilor are loc după ce Curtea Supremă a anunţat, luni, condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul privind angajările fictive din Teleorman. Liderii PSD au decis convocarea Comitetului Executiv pentru marţi, la ora 18.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 11:10
Şedinţă CEx PSD, marţi, la ora 18.00, după ce Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT. Oprişan: Un moment trist pentru PSD şi pentru istoria lui

În şedinţa PSD urmează să se stabilească calea de urmat după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la închisoare cu executare. Conform statutului PSD, premierul Viorica Dăncilă preia conducerea interimară a partidului, în calitate de preşedinte executiv al PSD.

Şedinţa de la PSD a fost precedată de o reuniune a Cabinetului Dăncilă, la Palatul Victoria, pe tema rezultatelor alegerilor europarlamentare.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declaart că Liviu Dragnea a trădat valorile social-democracte și că acest partid nu merita așa ceva.

„Este un moment trist pentru PSD şi pentru istoria lui că s-a putut întâmpla aşa ceva. Ce pot să spun? Nici nu se pune problema să comentez decizia ICCJ pentru că noi nu trebuie să comentăm deciziile justiţiei. (…) PSD îşi urmează calea. O nouă cale din acest punct de vedere (…) Doamna Dăncilă este preşedinţele executiv al PSD. La un moment dat va fi un congres. (…) În urma consultărilor din CEX cu colegii, şefii organizaţiilor judeţene, vom face tot ce e posibil ca PSD să continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români şi România”, a declarat Marian Oprişan.

Ecaterina Andronescu pune capăt speculaţiilor pe tema condamnării lui Liviu Dragnea. Ce spune despre sentinţa primită de liderul PSD

Întrebat la sediul PSD dacă Viorica Dăncilă va conduce PSD până la convocarea unui congres, preşedintele PSD sector 5, Daniel Florea a spus: „În principiu da, asta este menirea preşedintelui executiv, dacă preşedintele nu poate, preşedintele executiv conduce partidul. Va trebui să aibă loc un congres. Asta vom discuta acum şi în Comitetul Executiv care va fi probabil mâine ca să poată să ajungă toţi colegii din ţară şi apoi vă vom spune”.

Premierul Viorica Dăncilă este preşedinte executiv al PSD şi are sarcina să organizeze un congres, a declarat luni Rodica Nassar, preşedinte al PSD sector 2.

„Este un moment foarte delicat pentru partidul nostru, este motivul pentru care ne întâlnim astăzi să găsim o soluţie. (…) Eu cred că până la urmă PSD va ieşi bine”, a afirmat Nassar, la intrarea în sediul PSD.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă este pregătită să preia conducerea PSD, Nassar a spus: „Doamna Viorica Dăncilă este preşedinte executiv, conform statutului, domnia sa are sarcina, până la urmă, să organizeze un congres. Este vorba până la urmă despre o conducere colectivă”.

Premierul Viorica Dăncilă a venit, de asemenea, la sediul PSD, însă nu a făcut nicio declaraţie.