Şedinţă la PSD. Liviu Dragnea îi cheamă pe miniştrii lui Ponta la evaluare. Ce spune despre REMANIERE

Liviu Dragnea îi cheamă pe miniştrii PSD la evaluare, informează România TV. Preşedintele interimar al social-democraţilor s-a declarat nemulţumit de modul în care unii dintre membrii Guvernului comunică public şi vrea ca fiecare iniţiativă a Executivului să fie discutată mai întâi în partid.

RomaniaTV.net
31 aug. 2015, 08:26
Şedinţă la PSD. Liviu Dragnea îi cheamă pe miniştrii lui Ponta la evaluare. Ce spune despre REMANIERE

Biroul Permanent Naţional al PSD se întruneşte luni pentru a oficializa deciziile luate în cadrul întâlnirii de duminică dintre conducerea partidului şi grupul de la Senat. Pe ordinea de zi se află însă, potrivit România TV, şi o serie de discuţii cu miniştrii social-democraţi privind comunicarea pe tema deciziilor şi a iniţiativelor Executivului.

Citeşte şi Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Sârbu, susţinut pentru Curtea de Conturi

Printre miniştrii social-democraţi se numără şi Rovana Plumb, şefa de la Ministerul Muncii, care a apreciat că, „guvernul îşi face treaba şi există comunicare din partea tuturor, dar întotdeauna e loc de mai bine”.

Totodată, Rovana Plumb a precizat că i se pare normal să existe cosultări cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu alte partide, aşa cum doreşte preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, în dorinţa de a îngropa „securea războiului”. „Mi se pare o stare de normalitate, inclusiv pe legea salarizarii vom avea astfel de consultări. Urmează să ne întâlnim în cursul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare”, a punctat Rovana Plumb.

Citeşte şi Dragnea: PSD va lucra cu Iohannis la buget, la votul prin corespondenţă şi la legea salarizării

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, la rândul său, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale în această perioadă și a adăugat că remanierea este o decizie a premierului.

„Vreau să mai spun ceva cu speranța, speranța poate deșartă, că putem închide unele speculații: eu, personal, nu am de gând să îi cer primului-ministru niciun fel de remaniere. Nu. Remanierea este o decizie a primului-ministru. Sigur, se va consulta cu partidele. Din câte știu, dumnealui nu are în minte așa ceva. Nici eu nu am în minte așa ceva. Am vorbit și cu domnul vicepremier Gabriel Oprea, nici dumnealui nu are. Sunt speculații de presă”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că a cerut și va cere în continuare ca la BPN al PSD „miniștrii să facă anumite informări despre activitatea din Guvern, pentru ca și partidul să fie în cunoștință de cauză atunci când e nevoie să susțină public prin toți comentatorii măsurile guvernamentale”.

Liviu Dragnea a mai spus că Victor Ponta este primul premier care a avut curajul să propună, prin proiectul de Cod fiscal înaintat în Parlament, măsuri fiscale care să poată genera creștere economică serioasă în România.

„În ceea ce privește Codul fiscal, ați văzut, împreună cu colegii din coaliție am avut o discuție bună cu liderii celorlalte partide parlamentare. A ieșit o formă finală a Codului fiscal care este identică cu forma adoptată în Parlament prima dată. Și am spus-o sâmbătă, o spun și acum de față cu primul-ministru: este Codul fiscal pe care premierul Victor Ponta l-a înaintat în Parlament și pe care și l-a asumat. Este primul premier care a avut curajul să propună României niște măsuri fiscale care să poată genera creștere economică serioasă în România”, a afirmat președintele interimar al PSD în deschiderea ședinței Biroului Permanent Național al formațiunii.

Dragnea a menționat că, în cadrul discuțiilor politice cu celelalte partide parlamentare, social-democrații și partenerii de coaliție nu au făcut decât ca un pachet de măsuri din cadrul Codului fiscal să fie aplicat etapizat.

„Faptul că noi am reușit, pe marginea unui proiect fiscal de mare anvergură, să avem un consens politic arată (…) și ne dă speranță că putem întruni un consens politic pe teme majore, care trebuie să dureze în timp. Credem cu tărie că un climat politic bazat pe dialog este mult mai eficient pentru toată țara și pentru cetățenii acestei țări, mult mai eficient decât un r