Şedinţă restrânsă a liderilor PNL pe tema comisiei de anchetă

Liderii PNL s-au reunit într-o şedinţă restrânsă, cu Crin Antonescu, la sediul USL, urmând ca preşedintele PNL să suţină, la ora 14.00, o conferinţă de presă pe subiectul comisiei parlamentare de anchetă solicitată de PSD, au declarat, pentru Mediafax, surse liberale.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 11:00
Şedinţă restrânsă a liderilor PNL pe tema comisiei de anchetă

Liderii liberali s-au reunit în jurul prânzului, au menţionat sursele.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că nu poate admite ca un alt lider politic să anunţe o decizie a PNL fără să fi existat o discuţie, şi chiar înainte ca PNL să ia o hotărâre, afirmând că probabil Victor Ponta, care a spus că vorbit cu el la telefon, l-a confundat cu Daniel Constantin.

„Eu nu am avut nicio convorbire telefonică în cursul zilei de ieri cu premierul Victor Ponta (…) deci nu am vorbit la telefon şi nici altfel”, a declarat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. Liderul PNL a fost întrebat dacă premierul Victor Ponta minte, însă a evitat un răspuns.

„PNL este aliat cu PSD, este membru al USL, dar în momentul în care se face o propunere se iau deciziile ca în orice partid serios, nu ies alţii să anunţe deciziile noastre fără să ştim. O vom lua această decizie şi nu are niciun rost şi nicio logică să răspândiţi ideea că PNL obstrucţionează vreo anchetă sau mai mult, ce să o mai lungim, că îl apără pe domnul Băsescu”, a afirmat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi, iar întrebat dacă în USL mai există armonie, el a răspuns că Uniunea funcţionează. Întrebat dacă se rupe USL, Ponta a răspuns: „Nu”.

De asemenea, întrebat dacă în USL mai există armonie, Ponta a răspuns: „USL funcţionează”. „Atât timp cât proiectele importante, acestea de zilele trecute, descentralizarea, Legea bugetului, finalizarea Raportului privind revizuirea Constituţiei, legile electorale – atât timp cât acestea – şi în Guvern realmente lucrurile funcţionează foarte bine – merg mai departre, da, eu zic că funcţionează USL”, a spus Ponta.

El a arătat că de trei ani, de când există USL, nu a reporşat în public nimic niciunuia dintre partenerii săi. „Nu am în USL, nici măcar în PSD, nici subordonaţi, nici oameni care trebuie să asculte de ordinele mele. Am parteneri şi de trei ani de zile nu am încălcat această regulă şi nici nu am de gând să o încalc de acum încolo”, a spus Ponta, întrebat dacă miercuri seară i-a reproşat lui Antonescu declaraţiile publice recente referitoare la înfiinţarea comisiei privind „Cazul Călăraşi”.