Sediul Guvernului este apărat PREVENTIV de câteva sute de jandarmi VIDEO

Câteva sute de jandarmi, dotaţi cu căşti, echipament de protecţie şi tun de apă, sunt mobilizaţi în fiecare seară în apropierea Palatului Victoria. Scopul: apărarea preventivă a clădirii şi o eventuală intervenţie la Universitate.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 16:13
Sediul Guvernului este apărat PREVENTIV de câteva sute de jandarmi VIDEO

Potrivit Mediafax,  dispozitivul de intervenţie este format din mai multe autospeciale de transport trupe, dube de intervenţie rapidă, un tun de apă şi echipaj cu câini.

O maşină a pompierilor, ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o ambulanţă SMURD completează forţele de apărare din zona Guvernului.

Măsura a fost luată în urma incidentelor violente de duminică seara şi are drept scop atât apărarea Palatului Victoria. De asemenea, trupele pot fi dislocate rapid la manifestaţia de protest din Piaţa Universităţii în cazul în care evenimentele degenerează„, au declarat pentru Mediafax surse din Jandarmerie.

În imediata apropiere a Palatului Victoria este şi sediul PDL Bucureşti, unde intervenţia jandarmilor ar putea fi solicitată în cazul unor manifestări.

Trupele speciale îşi fac apariţia lângă sediul Guvernului odată cu lăsarea serii, când numărul protestatarilor creşte în Piaţa Universităţii.