Şef de la Serviciul Permise Galaţi, trimis în judecată pentru luare de mită. Cât ar fi perceput pentru a programa „peste rând”

Mitică Petcu, comisar-şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Galaţi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată trei persoane pentru comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 07:17
Şef de la Serviciul Permise Galaţi, trimis în judecată pentru luare de mită. Cât ar fi perceput pentru a programa „peste rând”

Procurorii DNA susţin că Mitică Petcu ar fi primit, în perioada ianuarie – martie 2020, de la mai multe persoane, printre care şi cele trimise în judecată, sume de bani cuprinse între 50 lei şi 300 lei şi alte bunuri pentru a programa „peste rând” candidaţii la examenul de obţinere a permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii în cauză, notează Agerpres.

Procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi, fiind acuzaţi de dare de mită şi de instigare la dare de mită.

Inculpaţii au declarat că îşi recunosc faptele, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: în cazul a trei persoane – 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani; în cazul celorlalte două persoane – 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi.

Darius Vâlcov, achitat de Tribunalul Gorj într-un dosar de corupţie. Fostul ministru PSD scapă de acuzaţiile de luare şi dare de mită