Șefa Băncii Europene, Christine Lagarde, implicată într-un accident auto. Care este starea de sănătate a oficialului

Panică la nivelul structurilor de vârf ale Uniunii Europene. Christine Lagarde (67 de ani), șefa Băncii Centrale Europene (BCE) a fost implicată într-un accident de mașină. 

28 mart. 2023, 23:06
Șefa Băncii Europene, Christine Lagarde, implicată într-un accident auto. Care este starea de sănătate a oficialului

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene (BCE), a fost implicată într-un accident rutier, vinerea trecută, a anunțat un purtător de cuvânt al instituției, citat de presa internațională. Oficialul instituției cu sediul la Frankfurt a fost rănit, în urma impactului.

Evenimentul nefericit s-a petrecut chiar după ce Lagarde a părăsit o instituție europeană cu sediul la Bruxelles.

„Maşina preşedintei a fost implicată într-un accident vineri după-amiază, după plecarea de la summitul european de la Bruxelles, a menţionat purtătorul de cuvânt, într-un mesaj transmis agenţiei France Presse.

 

Care este starea de sănătate a lui Christine Lagarde

 

Christine Lagarde, care era pasager în vehicul, a suferit „o rană minoră şi – în urma unui examen medical – poartă un guler cervical şi în acest timp îşi desfăşoară toate activităţile normal”, afirmă sursa citată, care adaugă că niciun alt ocupant al vehiculului nu a fost grav rănit.

Şefa BCE a participat marţi la Frankfurt la un eveniment al Băncii Reglementelor Internaţionale, care inaugurează un centru dedicat inovaţiei tehnologice în serviciile financiare împreună cu cele 20 de bănci centrale membre ale zonei euro.