Ursula von de Leyen propune interzicerea timp de 30 de zile a intrarilor în UE din state non-comunitare

Ursula von de Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă faptul că i-a informat pe liderii G7 despre propunerea unui interdicții timp de 30 de zile asupra intrărilor  ”non-esențiale în UE”, conform G4media.  

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 15:33
Ursula von de Leyen propune interzicerea timp de 30 de zile a intrarilor în UE din state non-comunitare

„Cu cât există mai puține călătorii, cu atât putem controla mai bine virusul”, a explicat șefa executivului european Ursula von der Leyen într-o înregistrare video publicată pe Twitter. 

Propunerea urmează să fie aprobată de șefii de stat și de guvern, care se vor reuni marți în videoconferință. 
 
Citeste si:Rareş Bogdan ATAC la Ursula von der Leyen: „Dacă noi stăteam pe holuri, la o cafea când era votul, ea nu intra în cărţile de istorie”
 
Decizia președintei Comisiei Europene vine la câteva zile de când aceasta a anunțat faptul că se opune deciziei unor state din Uniunea Europene de a închide granițele.

„Interdicţiile generale de călătorie nu sunt considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind foarte eficiente”, a arătat liderul european, în cadrul unei conferințe de presă.

Slovacia, Polonia, Ungaria, Slovenia sau Austria au adoptat măsuri restrictive privind anumite interdicții pentru cetățenii care provin din state cu un număr ridicat de cazuri de coronavirus.