Şefa UPU a Spitalului Judeţean din Ploieşti, internată la ATI după ce s-a infectat cu coronavirus

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti este internată la Terapie intensivă, după ce în urmă cu aproximativ o săptămână a fost diagnosticată cu COVID-19.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 11:50
Şefa UPU a Spitalului Judeţean din Ploieşti, internată la ATI după ce s-a infectat cu coronavirus

Violeta Tănase, șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a fost confirmată cu noul coronavirus. Medicul este internat în prezent la ATI.

Potrivit unor surse citate de republikanews.ro, Violeta Tănase a aflat săptămâna trecută că este infectată cu coronavirus, când au apărut şi primele simptome. Iniţial, medicul s-a tratat acasă, dar pentru că starea s-a agravat a fost internată. Sursele citate de republikanews.ro spun că se așteaptă plasma pentru a-i fi administrată.

„Cred că este marele sacrificiu pe care îl facem cei care am fost și umblăm în prima linie, în condițiile în care toți ceilalți colegi ai noștri ar trebui să ne înțeleagă și să ne împărțim acest atribuții și responsabilități. Numai împreună ieșim din această pandemie. Sănătate multă!”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Citeşte şi: Scandal în faţa Spitalului Judeţean din Ploieşti. Îmbrânceli şi oameni bolnavi care aşteaptă în ploaie la Ambulatoriul

 

Alte două asistente au fost răpuse de COVID-19, la o zi după decesul altei colege

Încă un cadru medical din Olt este ucis de coronavirus la o zi după ce cadrele medicale din Balş, judeţul Olt, au anunţat moartea unei asistente care îngrija bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19. Tot din cauza COVID-19 a murit şi Ana Maria Ciurdar, în vârstă de 48 de ani, asistent medical la Substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

Citeşte şi: Singura salvare a pacienţilor care au nevoie la ATI, moartea altui pacient. Drama incredibilă a unei asistente, povestită de Musta