Şefii din Poliţie demişi după fuga lui Cherecheş au fost, de fapt, mutaţi în alte structuri, tot pe posturi de conducere

Au trecut doar câteva zile de când erau anunţate măsuri aparent drastice împotriva şefilor diferitelor structuri care ar fi avut atribuţii în oprirea fostului primar Cătălin Cherecheş, fugit din ţară înainte să fie condamnat la 5 ani de închisoare.

05 dec. 2023, 14:23
Şefii din Poliţie demişi după fuga lui Cherecheş au fost, de fapt, mutaţi în alte structuri, tot pe posturi de conducere

Șefii din poliție demiși după greșelile colosale care au permis fuga lui Cherecheș au fost, de fapt, mutaţi în alte poziţii de conducere ale altor structuri.

Spre exemplu, fostul șef al IPJ Maramureș, criticat de ministru pentru că și-a luat concediu în perioada scandalului, a ajuns acum tot într-o funcție de conducere, dar la IPJ Vaslui, potrivit Realitatea.

Motivul acestor schimbări este o prevedere legală care stabilește statutul polițistului, precizând că un agent nu poate fi dat afară din sistem decât atunci când e pus sub acuzare și există o decizie în cazul lui în acest sens. Până atunci, toți polițiștii față de care se iau măsuri de sancționare după diverse scandaluri rămân în poliție. Asta, chiar și în condițiile în care ajung să primească salarii mai mici.

Citeşte şi: Clotilde şi-a învăţat lecţia. Şi-a majorat din nou salariul, cu 50%, dar pe semnătura viceprimarului

Astfel, Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini tot în cadrul structurii din care face parte. Și nu este singurul care are parte de un nou statut.

Rotația în funcții s-a făcut și în cazul adjuncților săi. Marius Vizitiu este acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mincă a acum director la Direcția de Administrare și Logistică.

Fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministru pentru că și-a luat concediu în perioada în care edilul a fugit din țară, a ajuns, acum adjunct la IPJ Vaslui.

Citeşte şi: Miruna Pascu, primele declaraţii după eliberarea din arest. Mama drogatului din 2 Mai îşi plânge de milă: „Durerea pe care o simt nu este un lucru care să fie expus”