Clotilde Armand şi-a învăţat lecţia. Şi-a majorat din nou salariul, cu 50%, dar pe semnătura viceprimarului

După ce Agenţia Naţională de Integritate a reclamat-o procurorilor pe Clotilde Armand, în noiembrie 2022, pentru că şi-a acordat sporuri salariale necuvenite, primarul sectorului 1 şi-a învăţat lecţia.

05 dec. 2023, 13:47
Clotilde Armand şi-a învăţat lecţia. Şi-a majorat din nou salariul, cu 50%, dar pe semnătura viceprimarului

Nu înseamnă că acum Clotilde Armand nu îşi mai acordă sporuri şi măriri salariale, dar a învăţat să ocolească responsabilitatea juridică, punând persoane din subordinea sa să autorizeze aceste majorări.

Prin Dispoziția Nr. 5127 / 2023, Clotilde Armand și-a deleagat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1, „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”.

Vestea momentului pentru pensionari și profesori în prag de sărbători! Marcel Boloș a făcut anunțul
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate a reclamat faptul că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie. „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a spus Clotilde Armand în luna august, la ieșirea din sediul Parchetului.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand

„1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.

4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.

5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Citeşte şi: Dan Diaconescu vrea să scape cu orice preț de probele care l-ar putea trimite în spatele gratiilor! Realizatorul TV face pe șantajatul în dosarul care a șocat România