Şefii serviciilor secrete recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane. Motivul este stupefiant!

Şefii a şase servicii de informaţii din SUA, printre care NSA şi CIA, au avertizat că cetăţenii nu ar trebui să folosească telefoane Huawei.

16 mai 2021, 10:29
Şefii serviciilor secrete recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane. Motivul este stupefiant!

Şefii serviciilor secrete recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane. Compania chineză Huawei a fost la un pas să încheie parteneriate cu doi mari operatori telecom din America, Verizon şi AT&T, dar eforturile i-au fost zădărnicite în ultimul moment de factori politici.

Şefii serviciilor secrete recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane

Şefii serviciilor nu au prezentat probe concrete care să arate de ce aceste smartphone-uri sunt periculoase, iar până acum experţii independenţi în securitate nu au descoperit nimic suspect la dispozitivele produse de companie. Autorităţile din SUA acuză Huawei de legături strânse cu guvernul comunist de la Beijing şi cu serviciile de informaţii chineze, scrie Go4Games.

Ambasadorul SUA în România, atac devastator împotriva Huawei. „Fraudă, furt, spălare de bani. Un braţ corupt al regimului comunist”

Oficial compania Huawei a fost fondată de un fost inginer din armata chineză, iar unii politicieni americani au numit-o „un braţ al guvernului din China”. Potrivit şefului FBI, Chris Wray, guvernul american nu trebuie să lase o companie sau o entitate care nu împărtăşeşte valorile democratice ale Statelor Unite să dobândească o poziţie puternică pe piaţa de telecomunicaţii, pe care să o folosească apoi pentru acţiuni de spionaj.

Huawei a devenit lider mondial la vânzarea de smartphone-uri. E prima oară după 9 ani, când Samsung sau Apple nu sunt pe primul loc

Replica chinezilor a venit imediat! „Huawei se bucură de încrederea guvernelor şi clienţilor din 170 de ţări şi nu presupune riscuri informatice mai mari decât orice alt producător”, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei pentru canalul american de televiziune CNBC.