Șeful ANAF a luat TOP 300 cei mai bogați români la control! „Verificăm 300 de persoane cu cele mai mari averi din România”

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) apelează la experții FMI pentru a putea controla casele, conturile, mașinile și bijuteriile bogătașilor.

10 nov. 2022, 17:50
Șeful ANAF a luat TOP 300 cei mai bogați români la control! „Verificăm 300 de persoane cu cele mai mari averi din România”

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a precizat că instituția pe care o reprezintă monitorizează 300 de persoane fizice considerate a avea averile cele mai mari din România.

„Schimbul de bune practici pe care le avem în aceste zile cu experţii din SUA şi Australia cred că ne ajută să avem o administrare fiscală cât mai performantă şi în acest domeniu. Aici discutăm de persoane fizice care sunt cu venituri foarte mari, care sunt sper eu legale, dar pot să existe şi fluctuaţii de la an la an şi astfel avem o bună monitorizare.”, a mai precizat Lucian Heiuș, la Antena 3 CNN.

Citește și ANAF ia la control conturile de Facebook și Instagram ale românilor. Lucian Heiuş: „128 de persoane sunt acum în verificare”

ANAF va scoate la licitație aurul confiscat de la interlopi și de la casele de amanet

Cei de la ANAF au confiscat în jur de un kilogram de aur, iar întreaga cantitate urmează să fie scoasă la licitație. Valoarea aurului se ridică la suma de peste 228.000 de lei.

Licitația va fi una deschisă, iar în total, 1,343,62 grame de aur vor fi acolo, iar cei interesați trebuie să respecte anumite reguli.

Citește și Lucian Heiuș, despre controalele fiscale în 2023. Cine sunt contribuabilii vizați de ANAF