Şeful ANAF, pus la zid de parlamentari: „Nu suntem la CHEREMUL lui. Îl vom anunţa pe premier” VIDEO

Șeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a fost aşteptat, joi, la audieri, la ședința Comisiei de Buget - Finanțe din Senat, unde urma să se discute modificările ale legislaţiei în domeniu, dar şi presupuse abuzuri care fi fost făcute de instituţia pe care o conduce. Diaconu nu s-a prezentat însă la comisie, ceea ce i-a deranjat pe senatori.

RomaniaTV.net
16 apr. 2015, 08:52
Şeful ANAF, pus la zid de parlamentari: „Nu suntem la CHEREMUL lui. Îl vom anunţa pe premier” VIDEO

Şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, urma să fie audiat joi, la Comisia de Buget-Finanţe, însă acesta nu a onorat invitaţia şi nici măcar nu a anunţat că nu vine.

Președintele comisiei, social-democratul Viorel Arcaş, a criticat neseriozitatea şefului ANAF şi a precizat că îl va anunța pe premierul Victor Ponta în legătură cu această situație. 

L-am așteptat peste 45 de minute să vină, n-a venit. (…) Nu a anunţat că nu poate veni, n-a venit pur şi simplu şi noi nu putem să așteptăm. O să-l anunțăm inclusiv pe primul ministru, să vedem ce măsuri se vor lua. Noi nu putem sta la cheremul domnului Diaconu să vină când vrea şi nici măcar să nu ne anunţe. Sigur va fi rechemat dacă nu se vor lua alte măsuri”, a spus senatorul PSD.

Arcaş a precizat că, în timpul audierilor, urmau să fie lămurite şi informaţiile privind abuzurile pe care le-ar fi făcut ANAF.

„Am avut solicitări de la colegi pentru că au fost unele abuzuri, dacă au fost sau nu… Să vedem ce modificări legislative ar trebui să aibă loc ca să nu mai dea loc la abuzurile respective. Aceste discuţii nu le-am putut ţine. O să anunţăm şi premierul, nu putem aştepta tot timpul. Eu sunt chiar dezamăgit din acest punct de vedere”, a conchis  Viorel Arcaș.

CITEŞTE ŞI Şeful ANAF îl atacă pe Ludovic Orban: I-aş sugera să-şi concentreze eforturile pe reforma transporturilor

Gelu Ştefan Diaconu a fost invitat la începutul lunii aprilie la şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe din Senatul pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi „închide cofetării pentru 5 lei”.

Decizia a fost luată la finele lunii martie la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votată în unanimitate de membrii comisiei. O parte dintre senatori se aşteptau la acel moment ca preşedintele ANAF să nu se prezinte. „Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi”, a spus unul dintre senatori atunci.

Arcaş spune că, deşi problemele s-au rezolvat parţial în ceea ce priveşte controalele ANAF, printr-o ordonanţă, mai sunt de discutat diverse aspecte.

„În plus, domnul Diaconu putea să fie prezent azi şi pentru discuţiile pe Codul de Procedură Fiscală, pentru că azi trebuia să îl analizăm împreună cu amendamentele depuse. Tot reprezentanţii ANAF şi ai Finanţelor ne împiedică să respectăm calendarul, deşi cred că ne vom încadra în timp, trebuie să terminăm raportul până la sfârşitul lunii”, a menţionat preşedintele comisiei.