Şeful Audi rămâne în închisoare

Directorul general al constructorului auto german Audi, Rupert Stadler, va rămâne în închisoare înaintea procesului, după ce un tribunal din Munchen a respins contestaţia depusă de Stadler la mandatul de arestare emis pe numele său, a anunţat luni un purtător de cuvânt al tribunalului, informează DPA, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 11:27
Şeful Audi rămâne în închisoare

Rupert Stadler a fost arestat în urmă cu opt săptămâni în oraşul Ingolstadt din sudul Germaniei şi de atunci este în custodia poliţiei fiind bănuit că a ignorat dovezile potrivit cărora Audi a vândut autovehicule ale căror motoare diesel au fost manipulate. Consiliile de supervizare de la Audi, şi firma mamă Volkswagen, au subliniat că Stadler a fost eliberat din funcţia de director general până când suspiciunile care au dus la arestarea sa vor fi rezolvate.

Solicitarea lui Rupert Stadler de a fi eliberat din arest a fost respinsă de curtea de apel din Munchen care a subliniat că dovezile existente la dosar sprijină acuzaţiile procurorilor. Purtătorul de cuvânt al tribunalului a adăugat că motivele pentru arestarea lui Rupert Stadler sunt în continuare valabile.

În vârstă de 55 de ani, Rupert Stadler este cel mai important oficial de la Volkswagen care este în arest după izbucnirea scandalului dieselgate în urmă cu aproape trei ani. Pe întreaga durată a crizei, care s-a tradus până acum în amenzi şi despăgubiri în valoare de peste 27 miliarde de euro, Volkswagen a respins acuzaţiile că directorii de la vârful companiei, cum este şi Rupert Stadler, ştiau că vehiculele vândute sunt echipate cu un software care manipulează rezultatele testelor antipoluare.