Şeful Autorităţii Rutiere Satu Mare, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Şeful Agenţiei teritoriale a ARR Satu Mare a fost reţinut de procurorii DNA, care îl acuză că a cerut mită 5.000 de lei şi combustibil pentru favorizarea unei firme.

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 10:57
Şeful Autorităţii Rutiere Satu Mare, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, îl cercetează pe Nicolae Jurj, şef la Agenţia teritorială Autoritatea Rutieră Română (ARR) Satu Mare, pentru luare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă, infromează, sâmbătă, DNA, potrivit Mediafax.

Procurorii au stabilit că, în mai, Nicolae Jurj, i-a pretins unui denunţător 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma denunţătorului. Din suma pretinsă, el a primit de la denunţător 2.000 lei. În acelaşi scop, tot în mai, acuzatul a mai pretins de la un colaborator al denunţătorului o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.

De asemenea, vineri, Nicolae Jurj a pretins şi primit de la acelaşi denunţător suma de 2.500 lei motivând că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate.

Tot vineri, el a fost prins în flagrant delict şi reţinut, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală Anticorupţie.