Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, arestat preventiv

Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Vlasov este acuzat de trafic de influență de către procurorii DNA care l-au reținut joi seara, în urma unui flagrant.

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 14:42
Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, arestat preventiv

Curtea de Apel București (CAB) a decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov, 

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, începând cu anul 2013, martorul denunțător, alături de fostul său partener de afaceri, erau părți într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâți-reclamanți, dosar înregistrat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Potrivit unui comunicat al DNA, printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că inculpatul Vlasov este interesat de industria de tipar din România și că dorește să-l cunoască.

„În 13 martie, în urma unei programări prealabile, denunțătorul s-a prezentat la biroul lui Mihail Vlasov, situat în sediul CCIR, unde, pe parcursul discuției, inculpatul i-a pretins denunțătorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta să câștige procesul respectiv. După mai multe negocieri, în finalul discuției, Vlasov i-a propus denunțătorului următoarea înțelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la termenul din 19.03.2014 să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanță mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranșe, întreaga sumă de bani”, susțin procurorii.

În 18 martie, în jurul orelor 20,00, Vlasov s-a întâlnit cu denunțătorul în incinta unui restaurant din București, prilej cu care inculpatul i-a reiterat acestuia pretinderea sumei de 1.000.000 euro, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, promițând că îi va determina pe aceștia ca în exercitarea atribuțiilor de serviciu să pronunțe o soluție favorabilă acestuia.

„În aceleași împrejurări, inculpatul Vlasov Mihail i-a învederat denunțătorului faptul că inițial trebuie remisă suma de 200.000 euro, urmând ca ulterior, după ce instanța de arbitraj urma să dispună amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată acesta să îi mai remită încă 300.000 euro, în același scop. După remiterea acestei sume de bani, instanța de arbitraj urma să dispună o soluție favorabilă denunțătorului. În continuare, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 200.000 euro”, mai spune DNA. 

Mihail Vlasov şi Becali, clienţi fideli ai cazinourilor. Aceştia pierdeau SUME COLOSALE de bani într-o noapte

La sfârşitul anului 2013, Mihail Vlaslov a ajuns obiectul unei anchete fără precedent, făcută de procurorii Parchetului General, într-un dosar de cămătărie. Potrivit anchetatorilor, la cămătari apelau mai mulţi împătimiţi ai jocurilor de noroc, care aveau nevoie de bani pe perioade scurte, printre aceştia aflându-se şi preşedintele Camerei de Comerţ.

Mihail Vlasov a fost deputat PNL şi este socrul fostului ministru pentru Românii de Pretutindeni Cristian David.