Şeful Cancelariei prim-ministrului: "O schemă de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Vâlcov"

Publicat: Joi, 13 Februarie 2020 17:09 // Actualizat: Joi, 13 Februarie 2020 17:13 // Sursa: romaniatv.net

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat joi, la sfârşitul şedinţei de guvern, că executivul Orban a constatat nereguli în cazul a 17 plăţi făcute prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii de către guvernul PSD.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, a declarat joi că au fost descoperite nereguli în cazurile a 17 plăţi făcute prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în contextul în care, în aceeaşi zi, Ion Ghizdeanu, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată, într-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primării din ţară.

"Încă de la preluarea guvernării în 4 noiembrie, de către PNL, (...) atât prim-ministrul Ludovic Orban, cât şi noi ceilalţi membri ai Cabinetului am avertizat public de nenumărate ori asupra neregulilor flagrante înregistrate la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, o schemă de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Vâlcov pentru a reuşi să facă plăţi către anumite primării, evitând raportarea lor în cadrul deficitului bugetar şi fără a da o sursă bugetară sigură alocată. A fost un mecanism care contrazicea atât legislaţia în domeniu, cât şi principiile de bună guvernare a unei astfel de instituţii şi a unui astfel de program. Iată că avertismentele noastre s-au confirmat la nivel suspiciunilor constatate de procurori şi, în acest moment, din câte am înţeles, se desfăşoară anchete la nivelul a 17 primării. 

A fost un număr de 17 plăţi în cadrul a 17 contracte semnate, în cadrul acestora s-au făcut plăţi pentru decontarea unor lucrări, s-au făcut plăţi în avans. La momentul preluării Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză de către actualul Guvern, decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost să nu se mai semneze nicio plată în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii şi contractele semnate să fie oprite la nivelul sumelor deja avansate în cadrul programului. Aceasta a fost decizia politică, ea s-a materializat ulterior în ordonanţa de modificare a prevederilor OUG 114, OUG 1/2020 şi proiectele respective au fost transferate la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, unde sunt în acest moment predate şi, aşa cum ne-a anunţat domnul ministru Ion Ştefan, riguros controlate", a afirmat Ionel Dancă.

Citeşte şi: Alina Mungiu Pippidi: băieţii cu ochi albaştri, instalaţi la ordin, cuceresc clasa politică

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fondul de dezvoltare fondul de investitii ionel danca nereguli la guvern
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H