Şeful CJPC Constanţa îi avertizează pe cei care au avut probleme în anii trecuţi că dacă vor fi găsiţi cu nereguli va închide unităţile

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, spune că inspectorii vor face controale în minivacanţa de 1 Mai, iar apoi până la jumătatea lunii iunie vor avea loc activităţi de prevenţie cu agenţii economici, avertizându-i pe cei care au avut probleme şi în anii trecuţi că dacă vor fi depistaţi cu nereguli vor primi "cadou" de la ANPC un lacăt pe care să-l folosească la închiderea unităţii.

25 apr. 2018, 15:27
Şeful CJPC Constanţa îi avertizează pe cei care au avut probleme în anii trecuţi că dacă vor fi găsiţi cu nereguli va închide unităţile

Horia Constantinescu a declarat miercuri, la finalul Colegiului Prefectural, că atât turiştii care se vor afla pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, cât şi cei care vor veni în sezonul estival trebuie să se intereseze despre unitatea hotelier[ unde vor merge sau despre restaurantul unde merg să mănânce şi să refuze să se cazeze dacă sunt lucruri în neregulă.

„Turiştii să se asigure atât prin agenţiile de turism, cât şi prin diligenţe personale, verificând ce apare în mediul online, ce spun ceilalţi turişti care au fost cazaţi sau care au mâncat în zona respectivă, să facă aceste verificări pentru că noi nu putem fi prezenţi absolut peste tot, deşi ne dorim. Este şi datoria domniilor lor să fie puţin comisari ANPC, să ştie că au drepturi şi să ştie că dacă o cameră este în alte condiţii decât le-a fost prezentată nu trebuie să o ocupe. Cei care s-au ocupat de pachetul domniilor lor au obligaţia să le asigure condiţii bune într-o altă unitate hotelieră”, a explicat Horia Constantinescu.

El a spus că după minivacanţa de 1 Mai şi până în 15 iunie comisarii CJPC vor desfăşura acţiuni de prevenţie pe litoral, iar agenţii economici care au avut probleme şi în anii trecuţi vor primi cadou un lacăt pentru a-şi închide unitatea.

„Suntem pregătiţi cu tot efectivul, chiar şi cu suportul Autorităţii Naţionale, să desfăşurăm pe litoral un efectiv suficient pentru ca în perioada 3 mai – 15 iunie să facem prevenţie şi să-i depistăm pe cei care în anii trecuţi erau la fel de nepregătiţi. Lor le promitem că le facem cadou din banii ANPC-ului un lacăt cu un lanţ pe care să-l folosească la închiderea unităţii”, a mai spus şeful CJPC Constanţa.

El a precizat că în timpul sezonului estival celor 14 comisari de la Constanţa urmează să li se alături colegi detaşaţi din ţară, iar numărul exact al acestora va fi stabilit în perioada următoare.

Citeşte şi Eugen Teodorovici: Voi fi pe litoral să veghez ca ANAF să-şi respecte contribuabilul fără să perturbe activitatea economică